Cuscus si piept de porc la cuptor

De catre   iulie 26, 2014
1 vote

DSCN7678          DSCN7660     DSCN7672    DSCN7675

Este asa cald afara acum incat evit cat pot sa stau pe langa focul din bucatarie,dar asta nu inseamna ca nu gatesc mai ales ca mai nou astept o saptamana pentru asta pentru ca in timpul saptamanii nu prea imi mai ramane timp 🙂 Pieptul de porc este preferatul meu asa ca astazi am pregatit o noua reteta folosind aceasta parte gustoasa de carne.

Am folosit:

7 bucati de piept de porc cu os

otet de orez

sos de soia

curry praf

boia iute

anason macinat

1 masura cuscus

2 masuri apa

ulei de trufe albe

Pieptul de porc l-am pus de dimineata la marinat in sos de soia,otet de orez,curry,boia si anason macinat,l-am lasat sa se marineze aproximativ 4-5 ore,apoi l-am pus intr-o tava impreuna cu marinata in care a stat,deasupra tavii am pus o coala de hartie de copt inmuiata bine in apa rece si stoarsa apoi,am asezat-o bine in asa fel incat sa acopere bine carnea si am dat tava la cuptor la foc foarte mic unde a stat aproximativ 2 ore si jumatate pana cand s-a gatit bine de tot,carnea s-a inmuiat si rumenit totodata.

Cuscus-ul l-am pus intr-un castron,am pus peste el 2 masuri de apa fierbinte cu sare,l-am lasat sa se inmoaie si apoi am pulverizat deasupra ulei de trufe albe si am amestecat bine.

O masa perfecta de pranz,rapida si fara eforturi foarte mari,pe care va invit sa o gatiti si voi.

Pofta mare!

DSCN7678

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.