Curry de pui cu orez salbatic si brocoli

De catre   octombrie 7, 2015
1 vote

Am tot spus si mai spun, pentru mine mancarea trebuie sa fie aromata inainte de orice. O mancare fada, chiar daca o facea si mama si bunica si tot arborele meu genealogic, pe mine una nu ma incanta deloc. Din acest motiv mereu am incercat si voi incerca sa adaug aroma si gust deosebit preparatelor mele astfel ca atunci cand mananc in afara de senzatia de satietate sa fac si o „calatorie” culinara pe meleaguri aromate.

V-as sfatui daca imi permiteti sa va lasati imaginatia sa zboare atunci cand intrati in bucatarie si chiar daca gatiti mancare clasica sa incercati sa adaugati arome bucatelor pregatite, astfel experienta traita va fi cu adevarat deosebita si mult mai frumoasa 🙂

Curry de pui cu orez salbatic si brocoli
Print Recipe
Curry de pui cu orez salbatic si brocoli,mancarea mea de weekend in familie
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Curry de pui cu orez salbatic si brocoli
Print Recipe
Curry de pui cu orez salbatic si brocoli,mancarea mea de weekend in familie
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am curatat legumele pentru curry si le-am taiat marunt, apoi le-am pus intr-o oala inacaptoare, am adaugat peste ele condimentele, uleiul, sarea si le-am pus la foc mic sa se caleasca usor. * La baza de curry, am adaugat 3 din cei 4 catei de usturoi, celalalt folosindu-l la brocoli.
  2. Dupa ce legumele s-au inmuiat, am adaugat pulpele portionate in 2 buc fiecare, astfel incat sa aiba loc in oala, am adaugat 2 linguri din uleiul de cocos si am lasat sa fiarba usor la foc mic.
  3. Dupa ce carnea de pe pulpe a fiert, cat sa se desprinda usor de pe os, am scos pe o farfurie pulpele, le-am lasat cateva minute sa se raceasca si apoi le-am curatat de os si piele si bucatile de carne le-am pus inapoi in oala la fiert. Am adaugat apoi in oala si restul de lapte de cocos si am lasat sa fiarba totul bine si sa scada putin, obtinand un curry cremos si delicios.
  4. Intr-o craticioara separat am pus la foc o masura de orez salbatic, 3 masuri apa, 2 batoane de scortisoara, sare si o frunza de lamai si am lasat sa fiarba pana cand apa s-a absorbit si orezul s-a fiert. Am scos batoanele de scortisoara si frunza si a ramas doar aroma data de ele.
  5. Intr-o alta oala, am pus apa si sare la foc, am desprins buchetelele de brocoli, si cand apa a dat in clocot, am adaugat brocoli pe care l-am fiert 4 minute, apoi l-am scos, l-am scurs bine de apa si l-am calit usor. Intr-o tigaie am topit putin unt, ulei de masline si am calit un catel de usturoi tocat marunt, apoi am adaugat brocoli si l-am lasat aproximativ 1 minut ca sa imprumute aromele din tigaie.
  6. La final, am servit curry de pui pe pat de orez salbatic aromatizat cu scortisoara si inconjurat de buchetele de brocoli. Desi in esenta este un preparat simplu, aromele adaugate ii dau, in opinia mea un plus de valoare in afara de aroma deosebita.
Notitele retetei

Frunza de lamai pe care am adaugat-o in orez nu este obligatorie, puteti pune putina coaja de lamaie daca aveti. Eu am adus-o din calatoria mea in Thassos si mi-am dorit ca in acest fel sa imi reamintesc ce concediu minunat am avut vara asta 🙂

Lapte de cocos eu cumpar fie de la Lidl, fie de la Auchan ideea e ca gasiti si se gaseste acum foarte usor, nu este un produs greu accesibil.

Condimentele folosite (turmenic,chimen macinat, coriandru macinat, boia afumata) le gasiti fie on line pe sit-urile specializate, fie tot in Auchan (in galerie nu in interiorul Hypermarketului), sunt mici chiosculete care vand condimente si ingrediente deosebite.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *