Curry de porc cu orez

De catre   februarie 22, 2015
2 votes

DSCN9056    DSCN9047    DSCN9053    DSCN9049

In opinia mea, aroma laptelui de cocos poate schimba radical gustul unui preparat,facandu-l intotdeauna extrem de gustos.Ori de cateori am ocazia,am grija sa am mereu in camara o conserva cu lapte de cocos,pe care sa o folosesc atunci cand nu sunt foarte inspirata sau nu am nicio idee geniala de preparat.Asa a fost si in cazul de fata,scosesem de la congelator carnea asta de porc si nu aveam idee ce sa fac cu ea,dar laptele asta de cocos m-a salvat 🙂

Am folosit:

3 cepe

2 catei de usturoi

boia iute afumata

semintede fenicul

3 boave de ienibahar

ghimbir macinat

turmenic

scortisoara

seminte de chimen

o conserva lapte de cocos

2 morcovi

sos de soia

1 dovlecel

ulei de floarea soarelui

Pentru garnitura:

o masura orez salbatic

2 masuri apa

sare,1 steluta anason,1/2 baton scortisoara

Am pregatit prima data legumele,am tocat ceapa,usturoiul si morcovul si le-am calit in putin ulei,am adaugat apoi condimentele (maruntite in prealabil in mojar) si le-am lasat si pe ele la calit pentru a-si elibera aroma,apoi am pus carnea de porc,in cratita,putina apa si am lasat-o sa fiarba.Cand carnea era deja patrunsa mai bine de jumatate si apa a scazut,am adaugat laptele de cocos,dovlecelul fara seminte tocat in cubulete potrivite si am lasat sa fiarba din nou,pana cand toate ingredientele au fost gatite bine.

Intr-o craticioara am puso masura de orez salbatic, 2 masuri apa, putina sare,jumatate de baton de scortisoara si o steluta mica de anason si am acoperit cu un capac,lasand orezul sa fiarba si sa absoarba apa.

La final am lasat 2 minute orezul sa fiarba fara capac pentru a lasa apa sa se evapore,am scos scortisoara si steluta de anason si am servit impreuna cele 2 preparate delicioase.

Pofta mare!

DSCN9056

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.