Curry de porc cu arome marocane

De catre   decembrie 7, 2015
2 votes

Faptul ca imi plac foarte tare aromele in mancare, nu cred ca mai e un secret pentru cei care imi calca pragul blogului.

Astazi v-am pregatit un curry de porc la care am adaugat 4 arome pe care le veti intalni in aproape orice preparat marocan, inclusiv in tajine, care e probabil cel mai popular preparat al lor. Am folosit coriandru, scortisoara, chimen si ghimbir pudra, condimente care ne sunt tuturor la indemana acum si pe care le gasiti cu usurinta atat pe rafturile hypermarketurilor cat si in magazinele on line de profil. Ce vreau sa spun cu asta e ca v-as incuraja sa iesiti din clasicul sare-piper-boia sau sare-piper-bulion, mancarea simpla poate avea si  gust totul e sa avem dorinta si curaj sa incercam si altceva.

Curry de porc cu arome marocane
Print Recipe
Curry de porc cu arome marocane este un preparat extrem de aromat, gustos si satios.
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Curry de porc cu arome marocane
Print Recipe
Curry de porc cu arome marocane este un preparat extrem de aromat, gustos si satios.
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Ca de obicei atunci cand pregatesc o mancare, incep prin a pregati legumele, le spal, le curat si ulterior le toc marunt. De data asta tocana s-a transformat in curry pentru ca i-am adaugat in afara de turmenic pudra si lapte de cocos, ceea ce a facut mancarea cremoasa si aromata.
  2. Odata legumele tocate le-am pus intr-o cratita, am adaugat ulei si mai apoi rand pe rand condimentele (coriandru, turmenic, chimen, ghimbir, scortisoara, boia, sare, piper) si o pastaie de vanilie fara seminte, pe care eu o pastrez dupa fiecare prajitura la care adaug seminte de vanilie.
  3. Am lasat legumele cu condimente la foc, cateva minute pana cand s-au inmuiat, apoi am adaugat pulpa de porc taiata cubulete si am adaugat apa aproape cat sa acopar carnea.
  4. Am lasat totul sa fiarba incet, la foc foarte mic, amestecand din cand in cand. Dupa ce carnea s-a patruns bine si apa a scazut, am adaugat in oala laptele de cocos, am pus capacul si am oprit focul. Am pregatit langa curry si un orez basmati fiert cu un baton de scortisoara adaugat in apa orezului si am servit apoi mancarea imediat dupa ce a fost gata pentru ca mirosul din casa era...demential 🙂
Notitele retetei

Daca de regula la finalul unor retete va spun ce cu ce se poate inlocui, de data asta va spun ca recomand sa folositi toate aceste arome pentru a va bucura cu adevarat de o mancare gustoasa, cremoasa si extrem de aromata 🙂

Pofta mare!

 

 

1 Comentariu despre “Curry de porc cu arome marocane

  1. Pingback: Curry de porc cu arome marocane | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *