Curcan la Cuptor

De catre   aprilie 3, 2013
1 vote

Acest simpatic curcan a facut Revelionul 2012 cu noi si am zis sa il bronzam un pic ca sa fie fotogenic,asa ca a stat ceva vreme in cuptor ca sa ajunga la performanta asta de a arata atat de apetisant:)

Inainte de sedinta de bronz,micutul a facut baie intr-un bait delicios pentru o zi si jumatate,timp in care (ca sa nu amorteasca) l-am mai intors de pe o parte pe alta ca sa fie bine baituit si uniform :).

Pentru bait,am avut nevoie de o oala mare (in care sa incapa curcanul si sa stea si acoperit cu bait pana sus),am adaugat in oala 3/4 dintr-o sticla de vin alb sec,100 ml otet de mere, o lingura sanatoasa de miere de albine,un pumn de sare mare,coriandru boabe (putin zdrobit ), piper verde boabe, 2-3 frunze de dafin, o ceapa taiata in 4 si 3-4 catei de usturoi.Odata puse ingredientele acestea in oala,am amestecat bine ca sarea sa se dizolve si sa se amestece toate aromele,dupa care l-am invitat pe musafirul nostru…cucanul sa sara in oala pregatita pentru el :). A stat el acolo cum am spus, cam o zi si jumatate, si l-am intors pe toate partile in timpul asta. Dupa ce perioada de baita a expirat,am scos curcanul din bait,l-am sters bine cu un prosop de hatie,l-am asezat intr-o tava de cuptor,am introdus in cavitatea lui un mar de marime potrivita si un baton de scortisoara ca sa il aromam,iar pe deasupra am pregatit un fel de sos din unt la temperatura camerei, cu curry, chlli, si cateva frunze de busuioc uscat, si am uns curcanul bine de tot cu acest sos,in cavitate am introdus o cantitate mai generoasa ,l-am acoperit cu o folie de aluminiu si l-am bagat la solar ­čÖé adica la cuptorul bine incins.In tava am adaugat o parte din baitul in care a stat curcanul si niste ulei. A stat acolo cam 2 ore si jumatate,dupa care i-am scos folia si l-am mai lasat cam o ora la foc mic ca sa se rumeneasca uniform. Ce pot sa spun este ca a iesit foarte fraged si aromat. Ca si garnitura noi am avut o umplutura cum o numim din paine,cartofi,ceapa si condimente fffoarte gustoasa dar se poate folosi orice alta garnitura va place.

Pofta mare!

Curcan la Cuptor

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *