Cupcackes cu capsuni

De catre   aprilie 14, 2013

Astept intotdeauna cu mare drag weekend-ul pentru ca atunci am mai mult timp de bucatareala si imi doresc sa fac mereu retete noi sau ceva adaptat dupa stilul meu. Asa a aparut si aceasta reteta de cupcackes cu capsuni, pentru care am folosit:

Ingrediente:  4 oua mari,  2 cani iaurt, 1/2 lingurita sare, 2 plicuri praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 4 cani faina.

Procedeul este relativ simplu si anume, se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma tare, cand sunt aproape batute de tot eu adaug zahar (nu inainte pentru ca se bat mai greu), apoi am adaugat cate un galbenus, pe rand, iaurtul, sarea, zaharul vanilat si faina in care am incorporat si praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in hartie de briose, asezata in tava de briose. In mijlocul fiecarei prajiturele am pus cate o bucatica mica de ciocolata cu lapte si apoi am umplut hartia cam 3/4 si le-am dat la copt. Dupa ce s-au racit le-am ornat cu un icing royal (albus de ou batut, zahar vanilat, zeama de lamaie si esenta) si am mai facut niste floricele din fondant alb.

Au fost delicioase 🙂

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.