Aceasta este cea de-a doua reteta la care respect intocmai ceea ce scrie autorul ei si cred ca este singura de cand gatesc si…sunt ceva ani 🙂 careia nu ii aduc NICI o modificare…e o mare performanta pentru mine pentru ca de obicei mai pun sau scot cate ceva chiar daca in mare respect reteta initiala.
Aceasta este o reteta dintr-o carte a Editurii Litera pe care am cumparat-o cu ceva vreme in urma si uitandu-ma asa prin ea in cautare de noi idei am decis sa reproduc intocmai aceasta reteta.
Am folosit:
500 ml frisca lichida
150 gr zahar tos
6 foi gelatina Dr Qetker
zmeura
vanilie
Am pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot, am adaugat apoi si esenta de vanilie.
Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina pentru 5 minute, apoi am scos-o, am scurs-o putin de excesul de apa si apoi am adaugat-o peste frisca, am mai lasat sa dea un clocot apoi am stins focul.
Am trecut printr-o sita fina tot amestecul luat de pe foc, apoi l-am asezat intr-o tava de chec, pe mijloc am pus cateva bucati de zmeura intregi si am dat la frigider sa se raceasca bine.
Pentru coulis-ul de zmeura, am zdrobit zmeura ramasa si am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele, apoi pulpei de zmeura rezultate i-am adaugat 50 gr zahar si am amestecat bine.
Dupa ce crema s-a racit si intarit complet, am rasturnat-o pe un platou si la servire am taiat felii ca si un tort.
Am servit apoi crema de frisca cu coulis de zmeura…mmm o bunatate de desert, dulce, racoros dar si foarte rafinat in opinia mea.
Pofta mare!
Excelent !
Multumesc Dia draga!
M-ai terminat!
nu e buna iepuras!!!! Nu te mai gandi la ea :))