Cotlet de porc marinat cu salata calda

De catre   iunie 16, 2013
1 vote

de toate 020 de toate 022 de toate 024

Eu am spus,si repet ca ma inspir si „fur” de pe la altii cate o idee daca imi place,la fel a fost si cu reteta aceasta,am vazut la Jamie Oliver ceva asemanator si eu transpus-o in varianta mea. A fost ceva deosebit si bun,cred ca si sanatos mai ales pentru masa de seara.

Am folosit pentru marinata de porc:

6 cotlete de porc fara os

1 morcov

o jumatate de fenicul

o lingurita sos teriaki

1 catel usturoi

3 cm ghimbir

Pentru salata:

o varza chinezeasca

germeni de creson ( o manuta)

alune zdrobite (2 lingurite)

1 avocado

zeama de la o lamaie

2 rosii uscate

taitei chinezesti

ulei de susan,sare

Ingredientele pentru marinata (fenicul,usturoi,morcov,ghimbir si sosul teriaki) le-am bagat la blender cu putina apa oparita si le-am facut sos. Cotletele de porc le-am pus intr-o tigaie incinsa fara ulei si le-am prajit asa pana au prins o culoare frumoasa,apoi am turnat sosul peste ele si le-am lasat sa se faca bine la foc mic cam 10 minute intorcandu-le din cand in cand sa fie bine facute pe ambele parti.

Pentru salata: varza am taiat-o in 2 din o parte (cea de la varf) am ales cateva frunze in care mai apoi am montat salata,cealalta parte am tocat-o fasii subtiri,am adaugat si celelalte ingrediente (fara taitei) intr-un castron si am asezonat cu sare si zeama de lamaie.

Dupa ce si cotletele au fost gata,am montat salata in frunzele de varza chinezeasca,am pus o lingurita din salata facuta,cativa taitei si iarasi salata deasupra.

Taiteii i-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj si am adaugat peste ei putin ulei de susan pentru luciu si aroma.

Am papat cu foc si ne-a placut foarte tare!!!

Pofta mare!

Cotlet de porc marinat cu salata calda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.