Cotlet de porc cu mere coapte

De catre   mai 26, 2013
1 vote

26mai 00826mai 007 26mai 017 26mai 006

Initial cand am gandit aceasta reteta,am gandit-o cu o alta garnitura,pentru ca eu evit in general sa asociez carnea cu cartofii si mai ales prajiti dar….daca tot erau cumparati cartofii si erau si din cei noi (imi plac foarte mult) am zis ca …merge odata sa facem si prostioare si sa mancam mai nesanatos mai ales ca nu facem asta des. Reteta aceasta am creat-o inspirandu-ma tot din o emisiune culinara dar am adaptat-o dupa ingredientele mele si ce posibilitati am eu, si am pastrat din ea doar ideea de mar copt pe gratar.

Am folosit 13- 14 buc cotlet de porc fara os,pe care le-am marinat 35-40 minute in sos soia,scortisoara,otet balsamic,zahar,ienibahar,curry si chilly,zeama de lamaie. Dupa ce s-au marinat le-am dat la cuptor intr-o tava cu unt si putin ulei,am pus carnea cu tot cu marinata in care a stat. Am lasat totul in cuptor cam 40 minute la foc mic.

Separat am curatat 3-4 mere micute,le-am taiat felii mai groase si le-am copt un pic pe gratar apoi le-am pus peste bucatile de cotlet si au stat si ele 15-20 min la cuptor.

Ca sa fie o mancare aromata si pentru ca stiu ca lui iubi al meu ii place mult m-am gandit sa fac si un sos la friptura,sos dulceag pentru ca se potrivea cu merele si carnea de porc.

Am folosit

2 catei usturoi

4-5 cm ghimbir

o lingurita de dulceata de petale de trandafir

3 smochine deshidratate taiate cubulete

sos soia,curry,chilly,sos rodii,apa de flori de portocal

Am taiat usturoiul si ghimbirul foarte marunt,le-am pus in tigaie cu putin ulei si le-am lasat la prajit putin (1 minut), am adaugat apoi dulceata de trandafiri,sosul de soia,sosul de rodie,apa de flori de portocal,smochinele  si celelalte condimente,am amestecat si am lasat sa fiarba incet,am adaugat la sfarsit o mana de zahar si cand acesta s-a topit am stins focul.

Am servit carnea de porc cu mere coapte si sos alaturi de cartofi noi prajiti. BUuuuunnnn a fost 🙂

Pofta mare!

26mai 017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.