Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai

De catre   martie 15, 2014

Desi suntem in perioada postului Pastelui, unii dintre noi printre care ma numar si eu, nu reusim neaparat sa respectam acest post pe toata perioada lui, asa ca pentru astazi am pregatit un Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai.

Am folosit pentru cotlet:

8 felii cotlet de porc fara os

1 buc fenicul

1 catel usturoi

1 tulpina apio

sos soia

sos tobasco

turmenic

chimen macinat

chilly praf

ghimbir macinat

sare roz de Himalaya

Pentru orez:

1 masura orez

1 masura si jumatate apa

turmenic

sare roz de Himalaya

1 lingura unt

Cotlet: am spalat si apoi uscat cu un prosop de hartie cotletele de poc, am spalat si curatat feniculul, telina apio si usturoiul, apoi le-am tocat marunt.

Intr-o cratita am pus putin ulei, am adaugat apoi legumele tocate pe care impreuna cu condimentele (chilly, turmenic, chimen macinat, ghimbir) si le-am calit usor pana cand s-au patruns, apoi am adaugat cotletele si le-am lasat cam 2 minute pe fiecare parte.

Am adaugat apoi sosul de soia si tobasco si o cana cu apa si am lasat cotletele sa se patrunda bine si sa scada sosul putin.

Orezul: Am pus intr-o tigaie cu capac o masura de orez, 1 masura si jumatate de apa si sare roz de Himalaya, am pus capacul si am lasat orezul sa fiarba 10 minute, apoi am adaugat turmenicul si untul si am stins focul.

Am servit acest preparat alaturi de o delicioasa salata de baby spanac cu rosii si mozzarella, acompaniate cu ulei de masline si putina sare.

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Cotlet de porc cu fenicul si orez Thai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.