Cotlet de porc cu chutney de smochine

De catre   septembrie 2, 2013
1 vote

fast food 028 fast food 023fast food 021fast food 020

Dupa cura de fast food am zis sa revenim totusi la obiceiurile anterioare ca sunt muuult mai sanatoase,asa ca am pregatit un cotlet de porc cu chutney de smochine noua ne place tare mult asocierea dulce cu sarat si ori de cate ori este timp suficient si ingrediente la indemana,ma mai joc putin cu aromele…ceea ce mie imi place tare mult.

Pentru cotletul de porc am folosit:

7 felii de cotlet de porc fara os

sos soia

crema de otet balsamic

ardei iute,curry

Pentru chutney de smochine am folosit:

3 smochine mai mari

1 ceapa rosie mica

1 catel de usturoi

o lingura sos soia

1 lingura zahar tos

1 lingura otet balsamic

ulei de rapita

Cotletul de porc felii l-am marinat in sos soia,curry,ardei iute taiat felii,crema de otet balsamic si l-am lasat 1 ora in aceste condimente apoi am pus carnea pe un gratar de aragaz pe care l-am stropit cu putin ulei de masline si l-am lasat sa se faca la foc mic pana s-a patruns bine si s-a rumenit frumos la suprafata.

Pentru chutneyul de smochine am taiat ceapa si usturoiul in bucati mici,le-am calit usor in ulei de rapita,apoi am adaugat si smochinele taiate cubulete mici si am mai lasat 1-2 minute la foc,am adaugat apoi sos soia,otet balsamic si cu cateva secunde inainte de a stinge focul am pus zaharul care s-a topit imediat si a dat si un aspect lucios preparatului meu.

Am servit cotletul de porc cu brocoli,taiat in buchetele si oparit putin in apa cu sare,apoi l-am tras la tigaie in unt,ulei de masline si putin usturoi.

Pofta mare!

fast food 028

2 Comentarii despre “Cotlet de porc cu chutney de smochine

    1. danaszocs

      :)) nu iti place tie, insa brocoli este foarte sanatos.Poti face cu alte legume (morcovi cu vinete, ardei,dovlecel) la gratar sau cu paste 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.