Cotlet cu sos de cidru si ciuperci

De catre   mai 17, 2014
1 vote

samb 011  samb 001  samb 006  samb 004

In sfarsit a venit si weekendul si am putut din nou sa ma joc prin bucatarie,lucru care ma relaxeaza si ma face foarte fericita 🙂  Am ales cidrul pentru ca de mult imi doream sa gatesc ceva cu aceasta bautura,mai ales ca am tot vazut diverse retete si niciodata pana astazi nu am avut ocazia sa prepar si eu ceva,asa ca astazi am asociat cidrul cu ciuperci si cotletul de porc la cuptor si zic eu ca am facut o alegere buna!

Am folosit pentru friptura:

8 felii cotlet porc fara os

200 ml cidru de mere

sos stridii

chimen macinat

ghimbir macinat

scortisoara

Pentru sos:

pasta de creveti

500 gr ciuperci

200 ml cidru de mere

sos soia

sos de ardei iuti

5 spices

1 catel de usturoi

1 lingurita miere

Pentru garnitura:

Cartofi noi

Cotletul l-am spalat si uscat bine cu prosoape de hartie,apoi am pus bucatile de carne intr-un castron si le-am marinat cu cidru,sos de stridii,ghimbir macinat,chimen si scortisoara si l-am lasat aproximativ 1 ora la marinat,apoi l-am pus intr-o tava si impreuna cu marinata l-am bagat la cuptor la foc mic,pana cand marinata a scazut si cotletul s-a rumenit usor.

Sos:Am spalat si curatat ciupercile,le-am taiat in bucati potrivite,am tocat marunt si usturoiul si intr-o tigaie cu putin ulei le-am pus la foc,am adaugat sos de soia,sos de ardei iuti ,1 lingurita 5 spices,am amestecat pana cand ciupercile si-au lasat zeama,am lasat sa scada apoi am adaugat cidrul si am lasat la foc mic inca cateva minute.Cand ciupercile au fost gatite complet am adaugat 1 lingurita de pasta de creveti si o lingurita de miere pentru a ingrosa putin sosoul,am amestecat si am stins focul.

Am ales ca si garnitura pentru acest preparat cartofi noi prajiti pana devin aurii.

Pofta buna!

samb 011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.