Cosulete din foietaj cu ciuperci si dovlecel

De catre   mai 26, 2013

Sunt foarte incantata de aceasta reteta cu atat mai mult cu cat, de aceasta data nu m-am inspirat din nici o sursa ci am gandit totul singurica si …mai mult de atat mi-au iesit atat de dragalase cosuletele :).

Dar, sa lasam lauda si sa va povestesc cum mi-a venit ideea….aveam in congelator niste aluat foietaj si ma tot gandeam ce sa fac cu el…pentru o placinta cu mere, sincer nu prea imi venea sa dau 6-7 lei/kg de mere care nu au nici cine stie ce gust si mai sunt si exagerat de scumpe in viziunea mea, asa ca ma gandisem cum ar fi sa fac ceva aperitiv.

Mi-a venit ideea sa fac niste dreptunghiuri din aluat pe care sa le pun in tava de briose si sa le umplu cu legume.

Am folosit 5-600 gr aluat foietaj

1/2 kg ciuperci

2 dovlecei mici

1 ou

branza de capra

Asa cum spuneam am intins aluatul si am taiat 12 dreptunghiuri (atatea gauri are tava mea de briose), am incercat sa il aranjez in asa fel incat sa intre suficienta umplutura cat sa nu mancam aluat gol dar sa si arate frumos.

Intr-o tigaie, am pus unt si ciupercile taiate marunt cu dovleceii le-am sotat putin, am mai condimentat cu chilly si putin curry si cand s-au facut mai mult de jumatate am oprit focul.

Am batut un ou si l-am amestecat cu branza de capra si am inceput umplerea cosuletelor mele.

Am pus un strat de ou, o lingurita de ciuperci cu dovlecel, iarasi un strat de ou si apoi inca o lingurita de ciuperci.

Am incercat sa strang la varf cosuletele dar la cuptor s-au mai desfacut putin, exact cat trebuie as spune eu, insa ,….astept si parerile voastre. Pot spune ca au iesit delicioase si ca voi mai face.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.