Aveam niste piersici BIO :)) de la tara insa, problema lor era ca aveau un gust amarui, foarte pronuntat asa ca m-am gandit sa le transform intr-un desert rapid si gustos care nu necesita nici mult timp insa, nici indemanare, asa s-au nascut reteta Cosulete cu piersici si cardamon.
Am folosit
2 x 275 gr aluat foietaj
20-25 piersici mici
6 pastai de cardamon
30 ml visinata
200 gr zahar
scortisoara
Crema de lapte condensat:
400 ml lapte condensat, amestecat cu 50 ml lapte dulce, 2-3 linguri zahar vanilat si 2 galbenusuri de ou, toate acestea le-am adaugat intr-o oala si abia apoi am pus oala la foc si am lasat sa fiarba cateva minute.
Am mai adaugat coaja rasa de la o lamaie si la sfarsit 2 linguri amidon alimentar pentru a ingrosa crema. Am dat-o apoi deoparte sa se raceasca putin.
Am spalat si taiat piersicile in jumatati si apoi felii subtiri, le-am pus apoi intr-o tigaie pe foc impreuna cu zaharul si le-am lasat acolo pana cand zaharul s-a topit si cu siropul lasat de piersici a inceput sa fiarba toata compozitia.
Am adaugat apoi un praf de scortisoara si semintele din pastaile de cardamon. Am lasat la foc pana cand compozitia a fiert bine si s-a si ingrosat putin (ca si cand ati face o dulceata). Am lasat piersicile sa se raceasca complet.
Aluatul foietaj l-am intins pe masa de lucru si am taiat fiecare din cele 2 foi in 12 dreptunghiuri aproximativ egale. Am pus aluatul taiat in forma de briose, am adaugat o lingura de crema de lapte condensat si mai apoi piersici pana cand fiecare „cosulet” s-a umplut.
Am dat la cuptor sa se coaca, pana cand aluatul s-a rumenit frumos.
Pofta mare!
Imi plac aceste deserturi cu foietaj. Se fac repede si sunt gustoase. O zi buna!
Multumesc Rocsy!!! 🙂