Cosulete cu mascarpone si fructe

De catre   aprilie 5, 2015
1 vote

DSCN9230       DSCN9238     DSCN9224    DSCN9215

Desertul meu de astazi este unul extrem de simplu,creat cu ce am avut prin casa pentru ca vremea nu prea m-a facut sa mai ies din casa,asa ca pentru mine acest preparat este un experiment reusit,dulce,aromat,usor si tare,tare bun 🙂

Am folosit:

2 x 450 gr aluat foietaj

4 oua

250 gr mascarpone

4+4 linguri zahar

o pastaie de vanilie

coaja si zeama de la o lamaie

1 lingurita pudra agar agar

visine si fructe de padure

migdale

Am mai spus de multe ori ca timpul meu este extrem de limitat,asa ca nu il voi irosi niciodata fand lucruri inutile in opinia mea,aluatul foietaj este unul dintre ele.Nu imi voi petrece niciodata o zi sa fac foietaj,cata vreme cel pe care il cumpar imi satisface toate nevoile.Am scos de cu o seara inainte aluatul din congelator,l-am lasat peste noapte la frigider sa se dezghete incet.

Am inceput prin a face o dulceata de visine si fructe de padure,le-am pus intr-o craticioara la foc cu 4 linguri de zahar,zeama de la o lamaie,putina apa si o pastaie de vanilie.Dupa ce dulceata a fiert,inainte cu cateva minute sa sting focul,am adaugat pudra agar agar pentru a lega putin dulceata de fructe si am lasat-o apoi sa se raceasca.

Intr-un castron am batut bine 4 oua cu 4 linguri de zahar,am adaugat coaja de la o lamaie si apoi 250 gr mascarpone,am omogenizat totul bine,apoi am taiat in 12 patratele aluatul foietaj,fiecare patrat l-am aranjat in forma tavii de briose pentru a obtine niste cosulete,am turnat peste aluat amestec de ou si mascarpone si le-am dat la copt pana cand s-au rumenit frumos.

Intre timp am prajit usor in tigaie o mana de migdale pe care mai apoi le-am maruntit putin la blender,dupa ce cosuletele s-au copt si racit,am adaugat peste ele dulceata de fructe si migdale macinate.

O idee usoara si rapida pentru a obtine un desert deosebit 🙂

Pofta mare!

DSCN9230

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.