Cornulete pufoase cu gem

De catre   septembrie 14, 2013

Pentru ca nu am mai facut de foarte multa vreme cornulete, am decis sa fac acum, vremea de afara m-a ajutat fiind ceva mai racoare asa ca un inceput hotarat de toamna,mi-a fost mult mai usor sa stau intr-o bucatarie incalzita datorita caldurii cuptorului decat in zilele de vara care au trecut deja :). Bunica si matusa mea faceau mereu cand eram copil cornulete cu tot felul de bunatati si m-am gandit sa le urmez exemplul astazi si sa revin la bucuriile copilariei. 🙂

Am folosit:

500 gr faina alba tip 650 + extra pentru framantat

250 ml lapte

30 gr unt

2 linguri generoase de miere (se poate si cu zahar)

2 plicuri zahar vanilat

10 gr drojdie uscata

1 ou pentru uns cornuletele

gem de capsune pentru umplut

Intr-un castronel am pus drojdia uscata si am incalzit laptele usor, am tunat peste drojdie putin lapte, atat cat sa se amestece si sa se dizolve drojdia, am adaugat apoi o lingura de faina si am lasat maiaua la caldura pe aragaz (cuptorul fiind pornit) aproximativ 20 minute.

Dupa ce maiaua a crescut, intr-un castron mai mare am pus faina, mierea, untul, laptele ramas si am amestecat mai intai cu o lingura, mai apoi am trecut la framantatul cu mana, pana cand aluatul meu s-a amestecat bine si nu mai era lipicios.

Daca e nevoie mai adaugati faina sa nu fie lipicios, insa doar cate putina pentru ca aluatul trebuie sa ramana moale ca sa creasca frumos. Am acoperit apoi castronul cu o carpa umeda si l-am asezat pe aragaz, la dospit unde a si stat mai bine de o ora.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, am intins pe masa de lucru putina faina, am pus aluatul pe care l-am mai framantat putin si apoi l-am intins cu sucitorul pe cat posibil intr-o forma rotunda din care am taiat apoi fasii asemanatoare feliilor de tort 🙂

Pe fiecare astfel de felie am pus cate o lingura de gem de capsune in partea mai lata a ei si am rulat apoi spre capat obtinand astfel cornuletele pufoase la care visam.

Fiecare cornulet l-am uns cu ou batut, pentru a se rumeni frumos, le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos!

Pofta mare!

8 Comentarii despre “Cornulete pufoase cu gem

  1. Diana

    Cornulete- copilarie-modestie-limitare , asa denumeam eu candva aceste minunatii si asta ptr ca nu erau atatea arome si alte minunati care dau farmecul acestor pufosenii de cornulete cu gem(sau alta infinitate de umpluturi) .
    Bv Dana … muaaaah

    1. Diana

      Scz , de o mie de ori scuze …. am rescris ceva si mi-a ramas un singur ,,i” l a ,, si alte minunatii” … sa nu care cumva sa se creada c-as fi o agramata 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.