Cornulete cu gem de capsuni si gutui

De catre   martie 21, 2016
2 votes

Cornulete cu gem de capsuni si gutui, un desert aparent banal dar care noua ne-a inseninat weekendul de cat de bune si pufoase au iesit.

Ideea de a adauga si praf de copt am vazut-o pe blogul lui Adi Hadean si mi s-a parut un pic ciudata la inceput dar, am zis sa incerc iar acum nu imi pare rau deloc 🙂

Cornulete cu gem de capsuni si gutui
Print Recipe
Cornulete cu gem de capsuni si gutui, joaca mea din weekendul care tocmai s-a incheiat 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 180 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 180 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Cornulete cu gem de capsuni si gutui
Print Recipe
Cornulete cu gem de capsuni si gutui, joaca mea din weekendul care tocmai s-a incheiat 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 180 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 180 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am pregatit aluatul intr-un castron mai mare.Am cernut bine faina, am adaugat zahar, praful de copt, drojdie, 2 oua, laptele, vanilia si am framantat putin acest amestec.
  2. Intr-o craticioara am topit la foc foarte mic untul si apoi l-am lasat sa se raceasca cat sa pot tine mana in el.
  3. Dupa ce untul s-a racit, l-am adaugat peste aluat, treptat, impreuna cu sarea si am framantat aluatul pana cand se desprindea foarte usor de mana.
  4. Am lasat aluatul la dospit 180 minute (eu am avut ceva treaba intre timp, asa ca il puteti lasa mai putin).
  5. Dupa ce aluatul a dospit, l-am pus pe masa de lucru si l-am impartit in 5 parti cat de cat egale. Am luat apoi pe rand fiecare parte de aluat si am intins-o in forma circulara pentru a forma cornuletele.
  6. Am taiat in 8 "felii" fiecare cerc de aluat si am adaugat la baza cate o lingurita de gem de gutui/capsuni, apoi am rulat de la baza spre varf.
  7. Am format rand pe rand cornuletele, in total au iesit 40 buc si le-am asezat in tavi (am copt cu 2 tavi pt a fi eficienta). Inainte de a da cornuletele la copt, le-am uns cu un ou batut bine pentru a capata in curptor un luciu frumos.
  8. In aproximativ 25 minute la foc mediu spre mare, cornuletele mele s-au copt si cu mare pofta le-am savurat aproape fierbinti pentru ca mirosea foarte imbietor in bucatarie 🙂
Notitele retetei

Am facut de multe ori aluatul asta dar mereu adaugam ulei in loc de unt si nu eram deplin multumita de cat iesea de pufos. Cu unt, diferenta este enorma in opinia mea si va recomand sa inercati si aceasta varianta 🙂

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *