Cornulete aperitiv, cu ricotta si masline

De catre   martie 22, 2016
1 vote

Ieri v-am prezentat o reteta de cornulete cu gem, astazi a 2-a reteta cu aluat similar dar care poate fi un gustos aperitiv. Modul de preparare al celor 2 retete este similar, diferenta se face doar in arome si ingrediente, aici fiind vorba de un aperitiv aromat.
Sper sa va placa ideea si sa o incercati si voi si ….de ce nu,  va astept cu impresii despre aceasta varianta de cornulete 🙂

Cornulete aperitiv, cu ricotta si masline
Print Recipe
Cornulete aperitiv, cu ricotta si masline, o idee de aperitiv gustos si hranitor 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 180 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 180 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Cornulete aperitiv, cu ricotta si masline
Print Recipe
Cornulete aperitiv, cu ricotta si masline, o idee de aperitiv gustos si hranitor 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 180 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 180 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Aluatul pregatit este similar cu cel pentru Cornuletele cu gem prezentate in reteta anterioara, unele ingrediente fiind insa diferite. Am cernut faina intr-un vas mai mare, am adaugat laptele, 1 ou, sarea, curcuma, chimenul macinat, drojdia si am amestecat bine toate ingredientele.
  2. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am turnat treptat peste amestecul de faina pana cand s-a incorporat si la final am adaugat si sarea.
  3. Am framantat aluatul pana cand se desprindea usor de maini si l-am lasat la dospit 180 minute.
  4. Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 3 parti egale, fiecare parte apoi am intins-o cat mai rotund si am taiat apoi cornuletele. Am amestecat intr-un castron maslinele tocate marunt cu ricotta si frunzele de leurda tocate marunt si cu acest amestec am umplut cornuletele.
  5. Am uns cornuletele cu 1 ou batut si le-am dat la cuptor aproximativ 25 minute pana cand s-au copt. Poate fi o idee de aperitiv daca vreti sa va impresionati invitatii sau pe cei dragi. 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *