Coaste glazurate cu sirop de brad

De catre   iulie 24, 2016
4 votes

Pentru ca ne pregatim de vacanta (care la noi inca nu a sosit) am decis de aproximativ o luna, o luna si jumatate, ca in timpul saptamanii sa nu mai mancam seara decat ceva foarte usor, cum ar fi o budinca de chia cu lapte de cocos sau cateva cereale cu lapte de migdale. Data fiind aceasta situatie, in weekend ne facem de cap 🙂 culinar vorbind si incercam sa ne facem poftele de peste saptamana, asa ca am pregatit niste coaste delicioase alaturi de cartofi wedges, minunatii la care am visat o saptamana intreaga 🙂

Coaste glazurate cu sirop de brad
Print Recipe
Coaste glazurate cu sirop de brad, reteta mea pentru acest weekend. Cimbru si sirop de brad, o combinatie care mi-a placut tare mult 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 24 ore
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 24 ore
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Coaste glazurate cu sirop de brad
Print Recipe
Coaste glazurate cu sirop de brad, reteta mea pentru acest weekend. Cimbru si sirop de brad, o combinatie care mi-a placut tare mult 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 24 ore
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 24 ore
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Pentru inceput am pus coastele la marinat cu o zi inainte intr-un amestec format dintr-o lingura de ulei de masline, boia afumata, pasta de ardei iuti, chimen macinat. Am lasat coastele sa se marineze intr-o punga de plastic la frigider si le-am scos la temperatura camerei cu o ora inainte de a le baga la cuptor.
  2. Le-am asezat intr-o tava, am adaugat peste ele, piper negru proaspat macinat, frunze de cimbru si o cana de apa si le-am bagat 40 minute la cuptor la foc foarte mic. Dupa 40 minute le-am scos, am turnat pe fiecare sir de coaste cate o lingura de sirop de brad si le-am dat iarasi la cuptor aproximativ 20 minute la foc ceva mai tare pentru a se rumeni frumos.
  3. Pentru garnitura am ales cartofi wedges, cartofi taiati in bucati mari, acoperiti cu condimente (boia afumata, chimen, sare, turmenic) si copti la cuptor intr-o tava acoperita cu o coala de hartie de copt udata cu apa rece si stoarsa bine. Astfel cartofii s-au facut la abur si aproape de final am adaugat si jumatate de lingurita de ulei, am luat hartia si i-am lasat la rumenit 10 minute.
  4. Coastele au iesit minuate, se pot servi si cu o simpla salata de vara, mult mai sanatos decat in combinatie cu cartofii dar, pentru ca noi mancam destul de rar cartofi cu carne, ne-am permis un mic rasfat de weekend 🙂
Notitele retetei

Siropul de brad folosit este cumparat de la Lidl de la " Saptamana romaneasca", aromat si bun dar puteti folosi miere, sirop de artar sau de agave, depinde ce aveti la indemana.

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Coaste glazurate cu sirop de brad

  1. Panacris

    M-ai omorattt! Deja oun mana pe telefon, sa-mi dai adreas exacta, sau ne intalnim la Statuie 😉 Supeeerrr bune si de probat cat de curand! 🙂

    1. dana Autorul articolului

      Crisule, mai sunt 2 bucatele mici :)), dar zic ca mai bine le faci tu ca tare bune sunt si mananci si pe saturate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *