Aceasta reteta de Coaste de porc caraibiene, am asteptat de tare multa vreme sa o fac, inca de cand am vazut-o intr-o emisiune TV de profil am stiut ca va fi pe gustul meu datorita ingredientelor folosite, asa ca a sosit momentul sa o incerc si eu si sa ma bucur de aromele minunate pe care le are. Este o mancare picanta, condimentata, exact asa cum imi place mie.
Am folosit:
2 stiuleti de porumb
400 ml lapte de cocos
chilly
6 buc coaste de porc
sos soia
otet de mere
curry
2 ardei iuti
3 catei usturoi
1 lingurita chimen
1 lingurita boabe de piper
1 lingurita coriandru
ulei de rapita
7 cuisoare
Coastele trebuie sa stea la marinat cel putin 2 ore in otet de mere (sau otet de cidru de mere), sos soia, usturoiul tocat marunt, ardeii iuti tocati, curry.
Porumbul l-am pus la fiert in lapte de cocos, chilly si putina sare, eu am rupt fiecare stiulete in 2 pentru a incapea mai bine in oala.
Se fierbe pana cand stiuletele absoarbe in intregime tot laptele de cocos.
Coastele dupa ce au stat macar 2 ore la marinat se pun in cuptor. Le-am pus intr-o tava de yena. Boabele de piper, cuisoarele, coriandrul boabe, chimenul le-am pus la foc intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat cam 1 minut amestecand mereu, apoi le-am pus intr-un blender, am pus peste ele si marinata in care au stat coastele, ulei de masline si am amestecat totul la blender pana am obtinut un sos.
Acesta l-am turnat in tava de yena peste coaste si le-am dat apoi la cuptor la foc mic pentru 2 ore.
La sfarsit am servit coastele cu porumbul fiert in lapte de cocos…o nebunie de mancare 🙂
Pofta mare!
Instant mi s-a facut foame :))
Dia :0 mai am acasa…iti trimit?
:)):)) Wooow , abia astept fan curierul … :d ms frumos
:))) Dia :)))) asa foame iti e?! 🙂
Neaaaaaaaaaaaaaaaaa , mi-a trecut … dar am zis sa nu refuz asa oferta . Azi am facut mare economie : tigara nu , cafea nu , la mic dejun si pranz , doar nuci si struguri (a batut o vantoaca si mi-a dat jos toate nucile , iar strugurii erau in preajma ); acum ma pregatesc sa devorez un snitel 🙂
Pofta sa ai!
de ce fara cafea si tigari? Nu te simti ok sau…ai vrut sa ai o zi sanatoasa? 🙂
Valeeeeeeeeeeeeei , cum nu stii ??? am aproape 4 (patru) luni de cand am reusit sa nu mai fumez , iar cafeaua n-a mai mers . Sunt asa mandra de mine … m-as lauda pe tot netul :)):)):))
Ooooo FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Parca imi amintesc acum ca mi-ai spus dar…uite ca la cate treburi am pe aici chiar nu mi-am dat seama.
Bravooooo dragalasa!!! La cat mai multe inainte!!!!!!!!!!
Iti multumesc din suflet , Danuta ! Muaaaah . Tu ai treaba si eu te retin … merg sa spal morcovul curatat (5 kg) , sa-l maruntesc si sa-l asez la lada , ptr la iarna . Sambata am pregatit albitura ptr ciorbe(doar 15 kg :0- telina , morcov si pastarnac , radacina de patrunjel n-am gasit in piata )
Nu ma ti din treaba scumpicioaso doar ca sunt eu fff obosita in perioada asta si chiar am uitat ca mi-ai spus …o fi si varsta 🙂
Maaaaaaaaaaoaaaaaaaama ce harnica esti! 🙂
Oooooooooooooooooo =))=)) ce m-ai facut sa rad … auzi , varsta … si eu ce mama soarelui ce sa mai zic :)):)):))
vezi tu cand ajungi la varsta mea :))))))))))))))))))))))))))))))))
Dana , :)):)):)) ne naiba zici ???? eu sa ajung la varsta ta , sau tu sa ajungi ? ohooooooooooo si va mai trece multa apa pe Dambovita , pana sa ai varsta mea 🙂
e heee … acum am si eu de unde sa las comentarii 😀
vezi ca ti-am trimis mesaj privat pe buctaras ca sa stii cine sunt
da, am o problema pe wordpress ca vad imaginile mici (unele) si trebuie mereu sa dau reload … chiar si la tine ultima o vad thumbnail … tu o vezi corect?
super coastele 😉
Da Lia, eu le vad bine 🙂
Iti multumesc ca ai trecut pe la mine si te mai astept cu drag! 🙂
ce-mi place ca imi vine comentariul pe blog si pot raspunde imediat; sper sa se salveze; abia acum ma obisnuiesc cu sistemul
🙂 daca te pot ajuta cumva…imi spui 🙂
ai dreptate
cand am citit la incrediente „lapte de cocos” am zis: clar, trebuie s-o incerc 🙂
ma bucur daca ti-a placut, sunt foarte gustoase. Te invit sa descoperi si alte retete in blog care contin lapte de cocos. Sunt mare fan al acestui ingredient 🙂