Coaste de porc caraibiene

De catre   septembrie 22, 2013
1 vote

caraibean food 007caraibean food 003de toate 075de toate 074

Aceasta reteta am asteptat de tare multa vreme sa o fac,inca de cand am vazut-o intr-o emisiune TV de profil am stiut ca va fi pe gustul meu datorita ingredientelor folosite,asa ca a sosit momentul sa o incerc si eu si sa ma bucur de aromele minunate pe care le are.Este o mancare picanta,condimentata,exact asa cum imi place mie.

Am folosit:

2 stiuleti de porumb

400 ml lapte de cocos

chilly

6 buc coaste de porc

sos soia,

otet de mere

curry

2 ardei iuti

3 catei usturoi

1 lingurita chimen

1 lingurita boabe de piper

1 lingurita coriandru

ulei de rapita

7 cuisoare

Coastele trebuie sa stea la marinat cel putin 2 ore in otet de mere (sau otet de cidru de mere),sos soia,usturoiul tocat marunt,ardeii iuti tocati,curry.

Porumbul l-am pus la fiert in lapte de cocos,chilly si putina sare,eu am rupt fiecare stiulete in 2 pentru a incapea mai bine in oala.Se fierbe pana cand stiuletele absoarbe in intregime tot laptele de cocos.

Coastele dupa ce au stat macar 2 ore la marinat se pun in cuptor.Le-am pus intr-o tava de yena.Boabele de piper,cuisoarele,coriandrul boabe,chimenul le-am pus la foc intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat cam 1 minut amestecand mereu,apoi le-am pus intr-un blender,am pus peste ele si marinata in care au stat coastele,ulei de masline si am amestecat totul la blender pana am obtinut un sos.Acesta l-am turnat in tava de yena peste coaste si le-am dat apoi la cuptor la foc mic pentru 2 ore.

La sfarsit am servit coastele cu porumbul fiert in lapte de cocos…o nebunie de mancare 🙂

Pofta mare!

caraibean food 007

19 Comentarii despre “Coaste de porc caraibiene

          1. Diana

            Neaaaaaaaaaaaaaaaaa , mi-a trecut … dar am zis sa nu refuz asa oferta . Azi am facut mare economie : tigara nu , cafea nu , la mic dejun si pranz , doar nuci si struguri (a batut o vantoaca si mi-a dat jos toate nucile , iar strugurii erau in preajma ); acum ma pregatesc sa devorez un snitel 🙂

          2. Diana

            Valeeeeeeeeeeeeei , cum nu stii ??? am aproape 4 (patru) luni de cand am reusit sa nu mai fumez , iar cafeaua n-a mai mers . Sunt asa mandra de mine … m-as lauda pe tot netul :)):)):))

          3. danaszocs

            Ooooo FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Parca imi amintesc acum ca mi-ai spus dar…uite ca la cate treburi am pe aici chiar nu mi-am dat seama.
            Bravooooo dragalasa!!! La cat mai multe inainte!!!!!!!!!!

          4. Diana

            Iti multumesc din suflet , Danuta ! Muaaaah . Tu ai treaba si eu te retin … merg sa spal morcovul curatat (5 kg) , sa-l maruntesc si sa-l asez la lada , ptr la iarna . Sambata am pregatit albitura ptr ciorbe(doar 15 kg :0- telina , morcov si pastarnac , radacina de patrunjel n-am gasit in piata )

          5. danaszocs

            Nu ma ti din treaba scumpicioaso doar ca sunt eu fff obosita in perioada asta si chiar am uitat ca mi-ai spus …o fi si varsta 🙂
            Maaaaaaaaaaoaaaaaaaama ce harnica esti! 🙂

          6. Diana

            Oooooooooooooooooo =))=)) ce m-ai facut sa rad … auzi , varsta … si eu ce mama soarelui ce sa mai zic :)):)):))

          7. Diana

            Dana , :)):)):)) ne naiba zici ???? eu sa ajung la varsta ta , sau tu sa ajungi ? ohooooooooooo si va mai trece multa apa pe Dambovita , pana sa ai varsta mea 🙂

  1. sweet.hot.salty

    e heee … acum am si eu de unde sa las comentarii 😀
    vezi ca ti-am trimis mesaj privat pe buctaras ca sa stii cine sunt
    da, am o problema pe wordpress ca vad imaginile mici (unele) si trebuie mereu sa dau reload … chiar si la tine ultima o vad thumbnail … tu o vezi corect?

    super coastele 😉

    1. dana Autorul articolului

      ma bucur daca ti-a placut, sunt foarte gustoase. Te invit sa descoperi si alte retete in blog care contin lapte de cocos. Sunt mare fan al acestui ingredient 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.