Coaste caramelizate la cuptor

De catre   octombrie 20, 2013

Acuma…sa fim seriosi…voua nu va plac coastele??  Eu le ador, imi plac pentru ca le pot da diverse arome si pt ca pot face din ele un delicios fel de mancare.

De cate ori am ocazia si gasesc coaste care arata bine, sunt carnoase si frumoase, nu ezit sa le iau si sa ma joc cu ele dandu-le diverse arome in asa fel incat ai mei sa manance cu placere.

Am folosit:

3 coaste proaspete de porc

1 ceapa alba

3 catei de usturoi

o lingurita coriandru boabe

o lingurita chimen

o lingurita curry

ulei de masline

zeama de la o lamaie

o lingurita ghimbir macinat

sos soia

sos tabasco

sos worcestershire

sos pimento

4 cartofi

o lingurita miere de albine

Am facut o marinata din ceapa, usturoi, coriandru, chimen, curry, ghimbr, zeama de lamaie, le-am pus pe toate la blender si le-am maruntit si amestecat bine, apoi aceasta marinata am pus-o peste coaste si le-am lasat sa se balaceasca asa in marinata cam o ora, apoi le-am introdus la cuptor impreuna cu marinata in care au stat si le-am tinut la foc mic pentru 2 ore.

Intr-un castronel am pus mierea, sos tabasco, sos pimento si sos worcestershire, le-am amestecat bine, am scos coastele din cuptor si le-am uns cu acest amestec de sosuri si apoi le-am mai lasat 10-15 minute in cuptor sa se caramelizeze frumos.

Am servit coastele pe un pat de cartofi (taiati cubulete) cu curry la tigaie.

Pofta mare!

6 Comentarii despre “Coaste caramelizate la cuptor

  1. tanaseaurica

    damn, ce culoare poate sa aibe, au iesit frumos pregatite si coapte si arata foarte bine alaturi de cartofi cu acea culoare galbena..sper sa imi iasa la fel 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.