Acuma…sa fim seriosi…voua nu va plac coastele?? Eu le ador, imi plac pentru ca le pot da diverse arome si pt ca pot face din ele un delicios fel de mancare.
De cate ori am ocazia si gasesc coaste care arata bine, sunt carnoase si frumoase, nu ezit sa le iau si sa ma joc cu ele dandu-le diverse arome in asa fel incat ai mei sa manance cu placere.
Am folosit:
3 coaste proaspete de porc
1 ceapa alba
3 catei de usturoi
o lingurita coriandru boabe
o lingurita chimen
o lingurita curry
ulei de masline
zeama de la o lamaie
o lingurita ghimbir macinat
sos soia
sos tabasco
sos worcestershire
sos pimento
4 cartofi
o lingurita miere de albine
Am facut o marinata din ceapa, usturoi, coriandru, chimen, curry, ghimbr, zeama de lamaie, le-am pus pe toate la blender si le-am maruntit si amestecat bine, apoi aceasta marinata am pus-o peste coaste si le-am lasat sa se balaceasca asa in marinata cam o ora, apoi le-am introdus la cuptor impreuna cu marinata in care au stat si le-am tinut la foc mic pentru 2 ore.
Intr-un castronel am pus mierea, sos tabasco, sos pimento si sos worcestershire, le-am amestecat bine, am scos coastele din cuptor si le-am uns cu acest amestec de sosuri si apoi le-am mai lasat 10-15 minute in cuptor sa se caramelizeze frumos.
Am servit coastele pe un pat de cartofi (taiati cubulete) cu curry la tigaie.
Pofta mare!
te-ai molipsit de la Cleme 😛 …. sunt misto si cu fasole … hai ca-mi fac singura pofta 🙂
:)) Si eu sunt fan chiar daca nu declar asta cum face Cleme :))
Tu te-ai molipsit de la Constelatialeu (Cleme) … ei ii plac mult de tot coastele 🙂
EEE si mie imi plac si inca ff mult de pe vremea cand nici nu stiam cine e Cleme 🙂
damn, ce culoare poate sa aibe, au iesit frumos pregatite si coapte si arata foarte bine alaturi de cartofi cu acea culoare galbena..sper sa imi iasa la fel 🙂
Eu sunt sigura ca va vor iesi chiar si mai frumoase de atat!!! 🙂