Ciulama de ciuperci cu fasii de pui

De catre   mai 16, 2015
1 vote

DSCN9492       DSCN9480       DSCN9486     DSCN9487

Desi imi place sa gatesc si mereu imi vin idei care mai de care mai nastrusnice,totusi,cateodata apare si intrebarea…”Ce sa mai gatesc?” Neavand nici un plan pentru astazi,eram sigura ca vizita prin piata si magazine ma va ajuta sa ma decid,asa ca dis de dimineata am pornit in cautare de idei.Muntele de ciuperci din Auchan mi-a adus zambetul pe fata si imediat mi-am imaginat o ciulama gustoasa de ciuperci :),pe care cu mare drag am pus-o in practica.

Am folosit pentru ciulama:

1,7 kg ciuperci

2 cepe albe

o lingurita chimen macinat

o lingurita turmenic

sare,piper

unt si ulei de floarea soarelui

1 morcov

o tulpina de telina apio

1 lingura amidon

smantana de gatit

Pentru pui:

3 piepti de pui

sos soia

turmenic

Am curatat ceapa si legumele si le-am taiat marunt,le-am pus intr-o cratita la foc cu putin ulei si unt si le-am lasat sa se gateasca la foc mic.Am adaugat apoi chimen, turmenic si ciupercile curatate si taiate bucatele,am lasat ciupercile sa isi lase zeama lor si abia apoi am adaugat o cana de apa si am lasat totul sa fiarba lent pana cand ciupercile s-au gatit.Le-am dat gust cu sare si putin piper,apoi am pus o lingura de amidon intr-un castronel cu smantana de gatit cam 70-80 ml,am amestecat bine sa dizolv amidonul si am pus totul in cratita si am lasat sa dea un clocot.Amidonul,(spre deosebire de faina care se ingroasa si se gateste la 70 grade),se gateste la 90 grade,asa ca e bine sa lasati mancarea sa dea cateva clocote pana sa stingeti focul.La final am adaugat cateva fire de patrunjel verde tocat,pentru un plus de prospetime.

Pieptul de pui l-am taiat fasii de 1 cm,l-am marinat cateva ore cu sos de soia si turmenic si apoi am prajit fasiile de carne pe rand in unt si putin ulei,pana cand s-au rumenit frumos.
Pentru servire,am ales sa pun puiul deasupra,profitand de culoarea lui frumoasa si apetisanta,pentru a avea un contrast in farfurie,ciulamaua fiind alba 🙂

Voi ce ati gatit azi la pranz?

Pofta mare!

DSCN9492

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *