Ciulama de ciuperci cu ciolan afumat

De catre   ianuarie 19, 2016
3 votes

In acest weekend am pregatit o ciulama delicioasa cu ciolan afumat dezosat, o nebunie cu destule calorii, dar care merita incercata macar odata pe an, daca nu chiar mai des :)))

Ciulama de ciuperci cu ciolan afumat
Print Recipe
Ciulama de ciuperci cu ciolan afumat, preparata cu dragoste ­čÖé
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Ciulama de ciuperci cu ciolan afumat
Print Recipe
Ciulama de ciuperci cu ciolan afumat, preparata cu dragoste ­čÖé
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am pregatit legumele pentru ciulama, am curatat si spalat morcovii, telina apio, ceapa si usturoiul, apoi le-am tocat marunt pentru ciulama.
  2. Am taiat si carnea si cioclanul cubulete potrivite ca si marime si le-am lasat deoparte.
  3. Ciupercile le-am spalat si apoi le-am taiat felii.
  4. Intr-o cratita am pus legumele tocate marunt impreuna cu o lingura de ulei vegetal, 3 fileuri de ansoa si condimentele si le-am pus la foc sa se caleasca si sa se inmoaie usor.
  5. Dupa ce legumele s-au inmuiat putin, am adaugat bucatile de ciolan, am acoperit cu apa si am lasat carnea sa fiarba bine pret de aproximativ 40 minute (depinde cat e de tanar porcul).
  6. Dupa ce carnea s-a patruns bine, am adaugat ciupercile si am mai lasat 10 minute sa fiarba. Eu nu am mai adaugat apa in aceasta etapa pentru ca ciupercile au lasat suficienta apa. Dupa ce si ciupercile s-au fiert, am adaugat 2 linguri de faina amestecate cu apa rece, s-a format o pasta mai lichida pe care am adaugat-o in cratita si am lasat sa fiarba inca aproximativ 20 minute. Am servit apoi ciulamaua cu o lingurita de mascarpone si ardei iuti taiati marunt.
Notitele retetei

Daca nu va place aroma fileului de ansoa, puteti sa renuntati la el.

Puteti adauga la final daca aveti patrunjel verde tocat, eu nu am avut si pentru a da un aspect atractiv farfuriei am ales sa pun ardei iute verde.

Pofta mare!

1 Comentariu despre “Ciulama de ciuperci cu ciolan afumat

  1. Pingback: Ciulama de ciuperci cu ciolan afumat | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *