Ciulama by papabundetot :)

De catre   decembrie 14, 2014
1 vote

DSCN8724         DSCN8720     DSCN8719     DSCN8722

Ciulama cu ciuperci si pui cred ca am mancat cu totii in copilaria noastra.Eu astazi am ales sa fac ciulama din curcan,pentru ca pe cat posibil incerc sa scot carnea de pui din meniu,cel putin pana la momentul in care  voi putea sa ii cresc eu sau macar sa ii pot cumpara de undeva de unde sa fiu sigura ca nu sunt plini de antibiotice si alte nebunii deloc sanatoase.Pentru moment cel putin inclin sa cred ca,inca curcanul e ceva mai safe :),sau ar fi bine sa fie .

Am folosit:

700 gr pipote de curcan

500 gr medalion curcan

1 kg ciuperci champignon

500 gr ciuperci pleurotus

2 cepe albe

1 ceapa rosie

4 catei de usturoi

20 cm praz 🙂

1 lingurita boia iute afumata

1 lingurita chimen macinat

1 lingurita turmenic

1/2 lingurita scortisoara macinata

1 foaie de dafin proaspata (din ghiveci)

sare,piper

ulei de masline,unt

smantana pentru gatit,faina.

Am spalat bine pipotele si carnea de curcan si le-am portionat in bucatele potrivite pentru a fierbe uniform.Intr-o cratita am pus ulei de masline sa se incinga,am adaugat si putin unt,apoi am pus ceapa,usturoiul si prazul tocate marunt si le-am lasat la foc mic sa se caleasca fara a le arde,am adaugat si foaia de dafin,boiaua,scortisoara,turmenicul,chimenul,am amestecat bine si cand ceapa s-a inmuiat,am adaugat pipotele,am pus putina apa si le-am lasat sa fiarba aproximativ o ora pana cand s-au mai inmuiat,apoi am pus bucatile de carne,am completat cu apa si iarasi am lasat sa fiarba pana cand carnea a fost aproape fiarta.La urma am adaugat ciupercile taiate bucatele potrivite,am amestecat si am pus un capac,pentru ca ciupercile sa isi lase apa lor si sa segateasca in ea.

La final am potrivit de sare si piper,am facut o ingrosala de faina cu apa rece pe care am adaugat-o in oala,am lasat sa fiarba bine faina si la final am adaugat smantana lichida,am mai dat un clocot si am stins focul,si inainte de a lasa mancarea sa se odihneasca am mai pus in ea 4 cubulete de unt si am amestecat bine.

Am adaugat dupa ce am stins focul patrunjel proaspat tocat si am mancat cu paine proaspata si castraveti murati la saramura 🙂 o bunatate!

Pofta mare!

DSCN8724

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *