Ciorba de burta cu rasol de vita si afumatura

De catre   noiembrie 15, 2014

Este a 2-a oara in aceasta viata cand fac ciorba de burta, de data asta a iesit Ciorba de burta cu rasol de vita si afumatura, mult mai bine decat prima data.

Deja sunt experimentata si ca orice lucru pe care il faci de mai multe ori, mereu iese mai bine decat prima data.

Pentru aceasta ciorba m-am inspirat de pe blogullui Adi Hadean desi asa cum scria acolo,reteta este de fapt meritul d-nei Hadean si pare ca este foarte buna (eu nu mananc, doar o fac, asa ca nu stiu ce gust are), dar am primit multe laude la adresa ei.

Am folosit:

1 buc rasol de vita

1 os cu ceva carne de la un ciolan afumat

2,5 kg burta

3 morcovi mari

1 ceapa mare

3 radacini de pastarnac

1 telina medie ca si marime

7 catei de usturoi

3 galbenusuri de ou

200 ml smantana

sare

otet de la gogosari

Am cumparat si eu, cum probabil face toata lumea burta prefiarta pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.

A doua zi, am spalat burta decongelata in cateva ape, apoi am pus o oala cu apa si putina sare la foc si am oparit acolo burta aproximativ 10 minute, apoi am scos-o si am lasat-o deoparte.

In alta oala mare am pus apa, sare, rasolul de vita si osul de la ciolan si le-am lasat sa fiarba aproximativ 2 ore, apoi am adaugat legumele curatate si spalate, asa intregi cum erau si am mai lasat sa fiarba pana cand si legumele s-au fiert.

Am scos din oala legumele si carnea, carnea dupa ce s-a racit un pic am curatat-o de pe oase, am taiat-o in fasiute mici si am adaugat-o inapoi.

Morcovii i-am dat pe razatoarea mica, usturoiul l-am zdrobit, le-am pus intr-un castron, am adaugat si 2 linguri ulei de masline peste morcovi si usturoi, am amestecat bine si am pus in oala acest amestec si am lasat sa fiarba.

Am adaugat si burta in oala si am lasat-o sa fiarba aproximativ o ora.

Restul legumelor eu nu le-am mai adaugat in oala, dar pentru cine doreste, sa stiti ca nu e interzis.

Dupa ce ciorba mea a fiert complet, am stins focul, am pus intr-un castron 3 galbenusuri, smantana, am amestecat bine si apoi am adaugat cate putina ciorba in asa fel incat sa ajung treptat cu smantana la temperatura care era in oala pentru ca oul sa nu se stranga.

Cand am obtinut in castron o zeama fierbinte, am adaugat totul in oala amestecand usor.

Am dres la final ciorba cu otet de la gogosari si putina sare si asta a fost tot.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.