Chiftelute cu sos de rosii si busuioc

De catre   mai 3, 2014
3 votes

sambata 3 mai 010 sambata 3 mai 002  sambata 3 mai 005  sambata 3 mai 006

Saptamana aceasta daca tot a avut inclus un weekend prelungit,am profitat din plin si am tot incercat retete noi,care mi-au venit in minte,se pare ca am avut si ceva inspiratie deoarece desi am gatit mult parca tot nu mai avem nimic pregatit acum pentru a manaca ceea ce inseamna ca a fost bun si s-a mancat,iar asta nu poate decat sa ma bucure 🙂 Desi nu sunt o mare adepta a rosiilor in mancare,am avut totusi pofta sa fac un sos de rosii cu busuioc pentru ca imi imaginasem ca iese bun si nu m-am inselat,a fost o mancarica apreciata de ai mei dar chiar si mie mi-a placut tare mult.

Am folosit pentru chiftele:

500 gr carne macinata de porc

500 gr carne macinata de vita

2 oua

2 linguri gris

1 lingurita tika masala

1 lingurita sos de stridii

1 lingurita sos de ardei iuti

1 lingurita chimen macinat

1 usturoi verde si 1 catel

6-7 frunze busuioc

Pentru sos:

800 gr rosii fara pielite taiate cubulete (Cirio)

7-8 frunze busuioc tocate marunt

1 catel usturoi

1 lingurita pasta de creveti

1 lingurita curry praf

1 lingurita zahar

sare,piper

Chiftele: Carnea am amestecat-o si apoi am pus-o in robot impreuna cu ouale,grisul,sosul de stridii,sosul de ardei iuti,condimentele ,usturoiul si busuiocul tocate marunt,si le-am maruntiti putin pana cand carnea a devenit mai fina si ingredientele s-au amestecat complet.

Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei si am prajit pe rand chiftelele formate,pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Sosul: Am pus in robot rosiile din conserva,busuiocul tocat marunt si le-am amestecat bine pana cand s-a format o pasta.Intr-o craticioara am pus o lingura ulei de masline,usturoiul tocat marunt,condimentele si le-am lasat sa se prajeasca usor cateva secunde la foc iute,apoi am adaugat pasta de rosii cu busuioc si am lasat sosul sa fiarba 6-7 minute,am asezonat apoi cu sare si piper dupa gust si inainte de a stinge focul am pus o lingurita de zahar si am amestecat bine.

A fost o mancarica delicioasa pe care va recomand cu drag sa o incercati.

Pofta mare!

sambata 3 mai 010

4 Comentarii despre “Chiftelute cu sos de rosii si busuioc

  1. Bruno Marcus

    SOS.Chem salvarea: Te rog frumos spune-mi,scrie-mi ce este :tika masala.Eu nu stiu,chiar la varsta mea se mai
    intampla asa ceva;Cand nu stiu,fara rusine,intreb.Asta fac acum ca apoi sa incerc reteta,care mi-a suras MULT.
    Dupa incercarea la cuptor o sa informez autoarea despre rezultat (In cazul ca o sa supravietuiesc)In asteptarea
    unui raspuns,o calda ……bruno

    1. dana Autorul articolului

      Buna,
      Tika masala este un amestec de condimente indiene care contine garam masala (cuisoare,chimion,coriandru,dafin,cardamon,piper,nucsoara,scortisoara) si in plus usturoi, chilli pudra,ghimbir si menta ,toate sub forma de pudra. Eu am ambele condimente si garam mamsala si tika masala,dar pentru aceasta reteta poti pune doar condimentele care iti plac tie…
      Spor sa ai!

Lasă un răspuns la Rocsy Ciobanu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.