Chiftelute cu ricotta in sos

De catre   ianuarie 18, 2015
1 vote

DSCN8938       DSCN8934     DSCN8935     DSCN8936

Am vazut intr-o seara,dar din pacate nu complet la o emisiune culinara un nenea bucatar care facea chiftelute cu branza ricotta.Din pacate nu am vazut reteta completa,am retinut doar din tot ce era in emisiune,ca fiind cu branza e bine sa fie fierte in sos chiftlutele si nu prajite pt ca branza s-ar topi si ar iesi ceva ce nu ne dorim :). Am creat reteta in stilul meu,cu aromele care imi plac si va recomand acest preparat ca este tare gustos 🙂

Am folosit pt chiftele:

750 gr carne macinata (vita+porc)

250 gr branza ricotta

1 catel de usturoi

2 oua

10 cm fenel tocat foarte marunt

turmenic,boia afumata,sare

pesmet,ardei iute

3-4 frunze de salvie

Pentru sos:

1 l passata de rosii

fenel tocat marunt

2 catei de usturoi

sos de soia

turmenic,chimen seminte si macinat,cardamon verde macinat,chilly

o jumatate de pastaie de vanilie

oregano,zahar

Am pus intr-o cratita la foc mic fenelul tocat marunt,cu usturoiul,putin  ulei,turmenic,chimen,cardamon,chilly,pastaia de vanilie si le-am lasat sa se caleasca usor.Am adaugat apoi passata de rosii si apa si am lasat sosul sa fiarba usor.

Intr-un castron am pus carnea macinata,ricotta,ouale,pesmetul,usturoiul,condimentele,am framantat bine cu mana si cand sosul a inceput sa fiarba,am dat focul foarte mic si am adaugat chiftelele una cate una,fara a mai amesteca pt a nu le rupe.Am lasat sa fiarba aproximativ 30 minute sosul cu chiftelele apoi am stins focul si am asezonat cu oregano uscat si putin zahar.

Desi nu sunt deloc amatoare de rosii,sos de rosii sau orice derivat de rosii in mancare,acest preparat mi-a placut pana si mie tare mult 🙂

Pofta mnare!

DSCN8938

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.