Chiftele in sos de cocos cu mustar

De catre   iulie 6, 2014
1 vote

DSCN7466     DSCN7464   DSCN7459   DSCN7468

Pentru pranzul de astazi vroiam un preparat aromat,deosebit dar totodata nu foarte complicat de facut,asa ca am creat un sos din lapte de cocos cu mustar care a avut o aroma subtila dar exact pe gustul meu 🙂

Am  folosit pentru chiftele:

300 gr carne tocata de porc

300 gr carne tocata de vita

1 lingura pasta de curry picant

1 lingura chimen macinat

1 lingurita scortisoara

1 lingurita curry praf

1 lingurita boia dulce

1 lingurita ghimbir macinat

2 oua

3 linguri parmezan ras

Pentru sos:

400 ml lapte de cocos

4 linguri mustar cu miere

1 lingura seminte negre de mustar

1 lingura coriandru boabe

1 lingurita curry praf

1 lingurita pasta de curry verde

50 gr unt

1/2 ardei iute rosu

1 lingurita apa de flori de portocal

Chiftelele: Am amestecat bine carnea in robot,tot acolo am adaugat pasta de curry,scortisoara,chimenul,ghimbirul macinat,ouale,parmezanul si celelalte condimente.Am amestecat totul bine cu ajutorul robotului,apoi am format din carnea condimentata,chiftelute mai mici pe care le-am prajit intr-o tigaie cu ulei foarte bine incins.

Sosul: Am pus intr-o cratita la foc laptele de cocos,ardeiul iute taiat marunt si le-am alsat sa dea in clocot.Am amestecat intr-un castron mustarul impreuna cu praful de curry si l-am pus peste laptele de cocos.Semintele de mustar si coriandrul boabe,le-am zdrobit putin in mojar,apoi le-am pus si pe ele in cratita si am lasat sa fiarba.Am adaugat 1 lingurita de pasta de curry verde,apa de flori de portocal,am amestecat si inainte de a stinge focul,am adaugat untul,am amestecat bine si sosul s-a ingrosat putin.

Am servit sosul de cocos cu mustar,impreuna cu chiftelutele si a fost o mancarica usoara si aromata,pefecta pentru un pranz de dumineca.

Pofta mare!

DSCN7466

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.