Cheesecake japonez sau Fluffy cheesecake

De catre   noiembrie 27, 2017
4 votes

He he he dragii mosului, e ceva vreme de cand nu ne-am mai „vazut” dar, eu am mancat si am gatit in toata acesta perioada, asa ca nu va faceti griji, doar ca timpul asta este extrem de scurt, mai ales de cand am schimbat jobul (aproximativ 2 ani), sunt mult mai aglomerata decat inainte, timpul parca s-a scurtat si nu mai am timp de nimic, decat de casa si serviciu.

Gatesc ca si pana acum dar am rare momente in care apuc sa fac cate o poza sau sa fac in tihna un anumit preparat pe care mi-l doresc. Acest cheesecake japonez l-am tot vazut o vreme pe facebook si l-am tot studiat si m-a atras foarte tare faptul ca „falfaia” asa ca o piftie si eram curioasa daca imi iese si mie. Asa ca imediat ce l-am taiat, i-am si probat aceasta caracteristica si….asa facea si al meu ca cel din video-ul urmarit atat pe you tube :))) Deh….fiecare cu bucuriile si curiozitatile lui.

Dincolo de asta, il recomand iubitorilor de desert pentru ca nu este foarte dulce, e un desert usor, iar cei/cele mai norocosi care aveti si un cuptor performant acasa cu siguranta va va iesi mult mai frumos ­čÖé

Cheesecake japonez sau Fluffy cheesecake
Print Recipe
Cheesecake japonez sau Fluffy cheesecake
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
55 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
55 minute 10 minute
Cheesecake japonez sau Fluffy cheesecake
Print Recipe
Cheesecake japonez sau Fluffy cheesecake
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
55 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 20 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
55 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Intr-o craticioara am pus la foc foarte mic, 100 gr unt, 100 gr crema de branza, 130 ml lapte, coaja de la 1 lime si zeama de la jumatate de lime si le-am lasat sa se incalzeasca usor pana cand untul si crema de branza s-au dizolvat, s-au incalzit.
  2. Am separat galbenusurile de albusuri, in castronul cu galbenusuri am adaugat semintele de vanilie si jumatate din cantitatea de zahar si am amestecat bine. Dupa ce amestecul de unt, lapte si crema de branza s-a topit, l-am dat 2 minute sa se raceasca, apoi l-am adaugat usor (amestecand continuu) peste galbenusuri. La final, am adaugat si amidonul cu faina, am amestecat totul bine si am dat deoparte aceasta compozitie.
  3. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, am adaugat restul de zahar si zeama de la jumatate de lime.
  4. Peste amestecul de galbenusuri am incorporat usor cate o lingura de albus batut spuma, cu grija sa nu stric textura, pana aproape la ultima lingura. Cand mai aveam aproximativ o lingura de albus spuma in castron, am rasturnat peste el toata compozitia de galbenus cu albusuri si am amestecat usor.
  5. Am pregatit o forma de tort tapetata cu hartie de copt atat pe pereti cat si pe fund, am pus in ea intreg amestecul, am asezat forma de tort intr-o tava de cuptor (o puteti aseza si intr-o oala daca aveti), si am turnat in tava, pe langa forma de tort, cu grija apa calda, cam pana la un sfert din inaltimea formei si am dat tava la cuptor, la foc mai mare 25 minute, apoi am redus focul si am mai lasat 35 de minute. Dupa ce timpul a expirat, nu am deschis usa la cuptor, doar am stins focul si am lasat prajitura acolo inca 15 minute, apoi am mai tinut-o inca 20 minute cu usa intre deschisa.
  6. Noua ne-a placut tare mult aceasta prajitura, am si facut a 2-a portie la aproximativ 2 ore de prima :)), este o prajitura usoara si gustoasa care nu este deloc greu de preparat.
Notitele retetei

Pentru acesta reteta eu am folosit crema de branza Exquiza, dar puteti folosi de care va place, doar sa aveti grija sa nu fie sarata.

Pofta mare!

 

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *