Cheesecake cu ricotta si coacaze negre

De catre   august 23, 2014

Desertul de astazi este tot fara coacere, pentru ca inca este foarte cald afara am incercat de data asta cu ricotta si cu siguranta vor mai urma si alte combinatii.

Nu stiam ca frisca amestecata cu ricotta poate avea un gust atat de bun, proaspat si racoritor totodata iar textura este una foarte fina, asa ca, pentru cei care ocolesc cheesecake-ul cu branza dulce din diverse motive, recomand aceasta varianta de care cu siguranta va veti indragosti, Cheesecake cu ricotta si coacaze negre.

Am folosit pentru blat:

200 gr biscuiti

120 gr unt

Pentru crema:

500 gr ricotta

500 gr frisca naturala

500 gr coacaze negre

4 linguri zahar

esenta de vanilie

4 foi gelatina

30 ml lapte

Am pus in robot biscuitii si untul si le-am mixat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat, apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se intareasca.

Crema: Am batut bine frisca, ricotta am amestecat-o cu zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine pana cand zaharul s-a topit.

Intr-o craticioara am incalzit pana la punctul de fierbere 30 ml lapte, apoi am oprit focul si am adaugat in el 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Laptele cu gelatina dizolvata l-am adaugat peste ricotta, apoi tot amestecul l-am pus peste frisca batuta, am amestecat usor sa nu stric frisca si cam asta a fost tot.

Am scos forma cu blatul de biscuiti din frigider, am pus peste blat un strat de coacaze, un strat de crema, iarasi coacaze,crema si tot asa pana cand crema pregatita s-a epuizat.

Am decorat deasupra cu cateva coacaze si am dat prajitura la frigider 3-4 ore pentru a se intari.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.