Cheesecake cu capsuni

De catre   martie 17, 2014
2 votes

praji 027praji 013 praji 006 praji 008

Am pregatit ieri un delicios desert,usor si rapid,cu ingrediente putine,dar cu un gust minunat pe care va invit sa il incercati si cu siguranta va va placea ce iese in final 🙂

Am folosit pentru blat:

400 gr biscuiti simpli

250 gr unt

Pentru crema:

200 gr branza slaba de vaci

200 gr branza Philadelphia

250 gr Branza Ricotta

150 gr capsuni (congelate)

4 linguri faina

3 oua

4 linguri zahar pudra

esenta de vanilie

Pentru glazura:

600 gr capsuni (congelate)

gelatina

3 linguri zahar

Blatul: Am zdrobit cu ajutorul blenderului toti biscuitii (mie din 400 gr biscuiti mi-au iesit 2 cheesecake-uri,asa ca daca faceti doar 1 injumatatiti cantitatile),am adaugat apoi peste biscuitii zdrobiti untul la temperatura camerei si am amestecat bine cu mana pentru a omogeniza compozitia.Odata amestecati bine biscuitii cu untul,am impartit in 2 parti egale compozitia si am pus-o in 2 forme de tort,pe care le-am bagat la cuptorul incins aproximativ 7 minute.

Crema: Am batut bine ouale cu zaharul si esenta,apoi am adaugat branza si am omogenizat totul,la final am adaugat  faina si capsunile taiate marunt.Am asezat compozitia peste blatul din biscuiti si am dat-o apoi la cuptor pentru aproximativ 40 minute,pana cand compozitia este ferma pe margini si are aspect si consistenta gelatinoasa in mijloc.

Glazura:Intr-o craticioara am, pus capsunile si zaharul,am adaugat aproximativ 10 ml apa si am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat si au inceput sa se sfarame usor si compozitia s-a legat ca o dulceata.Am folosit blenderul pentru a obtine o glazura fina si lafinal, am adaugat gelatina si apoi am dat glazura la racit.

Dupa ce prajitura scoasa din cuptor  s-a racit,am adaugat peste ea glazura si ea racita intre timp si apoi am bagat prajiturile la firigider pentru 4 ore.Dupaacest timp,odata prajitura racita complet se poate servi cu moderatie 🙂

Pofta mare!

praji 027

 

 

2 Comentarii despre “Cheesecake cu capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.