Cheesecacke brownies

De catre   august 24, 2015
3 votes

Sambata am facut o pricomigdala de cocos delicioasa, la care am folosit doar albusuri de ou si pentru ca mi-au ramas 4 galbenusuri ma tot gandeam ce sa fac cu ele. Seara, inainte de culcare uitandu-ma pe la Tv am vazut emisiunea lui Rachel Allen (la care ma uit cu drag de cate ori am ocazia) si am vazut reteta asta de Cheesecacke Brownies, delicioasa, iar in amestecul de ciocolata era nevoie…doar de galbenusuri asa ca a 2-a zi de dimineata m-am apucat de treaba.

Acum, dupa ce am si gustat-o pot spune ca seamana izbitor de mult cu Prajtura Rudy, doar ca procedeul este ceva mai simplu decat acolo, gustul fiind cam tot ala daca ma intrebati pe mine 🙂

Reteta lui Rachel Allen, o gasiti si aici  http://www.redonline.co.uk/food/recipes/rachel-allen-cheesecake-brownies daca vreti originalul, eu, ca de obicei am mai schimabat cate ceva la ea 🙂

Cheesecacke brownies
Print Recipe
Cheesecacke brownies, este o prajitura delicioasa, o combinatie reusita intre negresa si cheesecacke, care pe mine m-a cucerit.
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 15 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 15 minute
Cheesecacke brownies
Print Recipe
Cheesecacke brownies, este o prajitura delicioasa, o combinatie reusita intre negresa si cheesecacke, care pe mine m-a cucerit.
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 15 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 15 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am pus un vas cu apa pe foc si intr-un castron de tabla, am pus untul taiat cuburi si ciocolata rupta bucati, apoi le-am pus peste vasul cu apa, la aburi, sa se topeasca usor, amestecand mereu.
  2. Dupa ce atat untul cat si ciocolata s-au topit, am lasat cateva momente castronul deoparte sa se racoreasca, apoi am adaugat galbenusurile, 4 linguri de zahar si faina cu cacao cernute printr-o sita.
  3. In alt castron am pregatit amestecul de cheesecacke, am pus mascarpone, coaja si zeama de la o lamaie, extractul de vanilie, ouale intregi si 2 linguri de zahar. am amestecat totul bine pana cand zaharul s-a topit complet.
  4. Am asezat apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, mai intai aluatul de ciocolata si deasupra amestecul cheesecacke, apoi am amestecat usor prin tava cu o frigaruie astfel incat sa se combine usor cele 2 amestecuri. Am dat apoi tava la copt aproximativ 30 minute, pana cand aluatul pe margini este usor desprins dar in mijloc inca tremura ca o piftie 🙂
  5. Am lasat prajitura sa se raceasca complet, apoi am taiat-o cubulete si am servit-o mai repede decat a durat tot procedeul de realizare :). A fost tare gustoasa, pufoasa si aromata, se face extrem de usor si va recomand sa o incercati.
Notitele retetei

Lamaia si extractul de vanilie sunt optionale, puteti adauga ce alte arome va plac sau puteti renunta de tot la ele, in functie de gust.

Pofta mare!

4 Comentarii despre “Cheesecacke brownies

  1. Diana

    5* … ma atrage combinatia de mascarpone(care-i tot o br de vaci , dar deosebita) cu cacao si cioco , decat banala branza de vaci . Am retinut reteta , Danuta 🙂

        1. dana Autorul articolului

          nu scumpico, dar….cred uneori ca doar mie imi plac aromele puternice in mancare :))))))
          si…nu am cum sa fiu rautacioasa cu nimeni, cu atat mai mult cu tine 🙂
          Ma bucur doar sincer ca iti place 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *