Chec cu banane caramelizate si stafide

De catre   aprilie 25, 2015
1 vote

DSCN9352         DSCN9341        DSCN9343        DSCN9347

Pentru ca astazi a fost Picnicul Bucatarasilor,desi timpul meu este extrem de limitat,nu ma puteam prezenta cu mana goala,asa ca aseara dupa ce am ajuns acasa,m-am pus pe treaba si am facut repede un chec pufos si aromat,pentru acest eveniment.Emotiile au fost cam mari pentru ca era prima data cand depaseam ecranul laptopului si ma intalneam fata in fata cu mare parte dintre ei,asa ca mi-am dorit cu atat mai mult sa fac ceva delicios pentru ei 🙂

Am folosit:

8 oua

7+3 linguri zahar

14 linguri faina

6 linguri ulei

250 gr iaurt

1 plic praf de copt

2 banane

o mana de stafide brune

cardamon verde macinat

nucsoara

sofran

2 linguri apa de trandafiri

Prima data am taiat bananele cubulete mici si impreuna cu stafidele,3 linguri zahar,cardamonul verde si nucsoara le-am pus intr-o tigaie la foc mic pentru a le carameliza putin.Dupa ce au fost gata si zaharul s-a topit,le-am scos putin la aer pentru a se racori si am trecut la chec.

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zahar,am adaugat apoi  uleiul,iaurtul,am omogenizat totul bine.Sofranul l-am pus intr-un paharel in 2 linguri apa de trandafiri,apoi l-am adaugat si pe el galbenusurilor.La final am adaugat faina cu praful de copt si am amestecat usor cu o spatula.

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si le-am incorporat usor in amestecul de galbenusuri.Am turnat aluatul in 2 tavi de chec,aproximativ jumatate din el,am pus apoi bananele si stafidele caramelizate si restul de aluat.Am dat tavile la copt in cuptorul incins dinnainte si le-am lasat acolo aproximativ 30-40 minute (depinde de cuptor),pana au trecut testul cu scobitoarea.

Sper ca bucatarasilor sa le fi placut checul meu,oricum eu l-am pregatit cu mare drag pentru ei:)

Pofta mare!

DSCN9352

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.