Pentru ca am mai ramas cu ceva carne tocata de la rulada prezentata anterior (Rulada de pui cu porc si stafide), m-am gandit sa fac un chec aperitiv in care sa folosesc si acea carne, plus o gramada de alte ingrediente bune si la indemana oricui.
Am folosit:
400 gr carne tocata (vita+porc)
7 oua
300 gr branza afumata
4 fire ceapa verde
2 catei de usturoi
4 linguri faina alba
10 masline taiate marunt
4 ardei iuti rosii
piper sichuan
150 ml iaurt
50 gr fasole verde
sare
curry
nucsoara
cuisoare macinate
Carnea tocata am aromatizat-o cu cuisoare, nucsoara, piper sichuan, curry, sare si am pus-o la foc iute intr-o tigaie unde am rumenit-o putin.
Ouale le-am spart intr-un castron mai mare, le-am batut bine pana s-a facut o spuma, apoi am adaugat iaurtul, faina, branza rasa si am omogenizat foarte bine toata compozitia, maslinele, ceapa verde, usturoiul tocat marunt, ardeii iuti rosii, fasolea verde si compozitia astfel obtinuta am pus-o in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt pe care mai apoi le-am dat la cuptor la foc moderat pana checul s-a rumenit frumos deasupra.
Am scos checurile din cuptor si le-am lasat in tavi sa se raceasca complet pentru a le putea taia fara sa le rup.
Puteti incerca in orice varianta va place acest chec aperitiv, este gustos si cred eu ca e o idee buna si pentru un mic dejun dar si pentru o cina rapida.
Pofta mare!
Mi-ai facut pofta , chiar daca la noi nu are catare deloc checul aperitiv 🙁
iti trimit? 🙂
Cat esti de dragutaaa … :d ms frumos
arata bine si cred ca e la fel de gustos si apetisant si a iesit excelent 🙂
Va multumesc!
Da a fost gustos,mai pregatesc unul weekendul acesta sau…asa mi-am propus 🙂