Pentru ca de maine incep munca si concediul se termina, am facut astazi „curatenie” prin frigider si pentru ca am gasit de toate, am decis sa mai fac un Chec aperitiv cu brocoli, mai ales ca lui iubi al meu ii place mult acest gen de preparat.
Ingrediente:
2 dovlecei
150 gr hribi
1 buc carnat afumat
7 oua
150 gr branza afumata rasa
8 linguri de faina
chimen macinat
piper sichuan
pudra de mustar
brocoli buchetele
file de macrou afumat
400 gr iaurt 0% grasimi
radacina de galangal data pe razatoare
Am pregatit toate ingredientele inainte de a le amesteca am taiat cubulete dovleceii, am taiat carnatul cubulete mici, hribii i-am tocat marunt, pestele l-am desfacut fasii mici.
Toate aceste ingrediente le-am pus intr-un bol si le-am condimentat, am ras branza pe razatoarea mica si am amestecat-o si pe ea cu ingredientele.
Intr-un bol am batut bine cele 7 oua, am adaugat apoi iaurtul peste ele si am continuat sa amestec, am adaugat apoi faina, si cand faina a fost complet incorporata, am pus acest aluat peste ingredientele tocate si am amestcat usor.
Am pregatit 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt, am pus compozitia de mai sus in cele 2 tavi si inainte de a le da la cuptor, am pus buchetele de brocoli din loc in loc.
Cantitatea pregatita de mine mai sus este pentru 2 tavi de chec, daca doriti sa faceti o cantitate mai mica, injumatatiti toate cantitatile.
*Galangalul este o radacina asemanatoare ghimbirului, care da o aroma asiatica mancarurilor se poate folosi ras sau feliat sau, pus bucata in mancare si apoi scos cand mancarea e gatita.
Pofta mare!
Arata foarte bine preparatele tale! Sigur am sa incerc si eu una din retetele tale. 🙂
Multumesc mult Roxana! Eventual…imi spui dupa daca ti-au si placut :),m-as bucura sa aflu ca da!