Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)

De catre   octombrie 19, 2014
1 vote

DSCN8276              DSCN8273        DSCN8275             DSCN8274

Am fost provocata de un prieten sa creez o varianta proprie de carnati de curcan si desi nu am facut niciodata carnati am acceptat provocarea si …am trecut la treaba.Am creat 2 arome diferite care m-am gandit ca v-ar fi de folos mai ales ca nu mai este atat de mult pana la Craciun,cand pe langa traditionalii carnati de porc puteti incerca si aceasta varianta.

Am folosit:

2,5 kg carne curcan

250 gr ciupercii

50 gr seminte fenicul

sare,piper

20 gr paprika afumata picanta

25 gr chimen macinat

15 gr ghimbir

2 catei usturoi

mate pentru carnati

Am spalat bine carnea,am tocat-o prin masina de carne,o parte prin sita mare si o parte prin sita mai mica,am tocat si ciupercile,ghimbirul si usturoiul,apoi am impartit carnea in 2 parti relativ egale,intr-o parte am adaugat seminte de fenicul prajite si maruntite bine la mojar,sare si piper si in cealalta parte am adaugat paprika iute afumata,chimen macinat, sare si piper..

Am umplut matele cu carnati,din ambele variante,apoi i-am lasat putin sa se usuce. Carnatii cu fenicul i-am fiert in 500  ml bere neagra,iar cei cu paprika iute afumata,urmeaza a fi prajiti.

Merita sa incercati si voi pentru ca ambele variante au iesit foarte aromate si gustoase,si mai ales stim ce contin fata de carnatii cumparati din comert 🙂

Pofta mare!

DSCN8276

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *