Burgeri de vita cu sos de ansoa si mustar

De catre   mai 10, 2016
2 votes

In weekendul care tocmai a trecut, ne-am facut de cap si am lasat deoparte grija caloriilor, facand un pranz in stil fast-food, dar mult mai sanatos zic eu, preparand toate elementele acasa.

Sper sa va placa ideea si sa o incercati si voi, gustul merita tot efortul.

Burgeri de vita cu sos de ansoa si mustar
Print Recipe
Burgeri de vita cu sos de ansoa si mustar, un deliciu de weekend
Portii Timp de preparare
8 persoane 60 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
8 persoane 60 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Burgeri de vita cu sos de ansoa si mustar
Print Recipe
Burgeri de vita cu sos de ansoa si mustar, un deliciu de weekend
Portii Timp de preparare
8 persoane 60 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
8 persoane 60 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
40 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Carnea macinata de vita am pus-o intr-un castron si am pus toate condimentele (turmenic, sare, boia afumata, chimen macinat, sos soia, sos hoisin). Am tocat marunt 2 cepe rosii si 5 catei de usturoi si le-am adaugat peste carne.
  2. Am amestecat foarte bine carnea cu toate condimentele, aproximativ 5 minute, apoi am lasat-o 30 minute ca sa se marineze cu toate aromele foarte bine.
  3. 3 cepe rosii le-am taiat in felii de aproximativ 1 cm grosime si le-am pus pe gratar pentru a se carameliza frumos.
  4. Dupa ce carnea s-a marinat, am format burgerii ( aproximativ 2 cm grosime si ca si diametru, m-am ghidat dupa cel al chiflei) si i-am pus pe gratar, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, apoi i-am bagat la cuptor aproximativ 10 minute.
  5. Intr-un mojar mai mare am pus fileurile de ansoa, hreanul si mustarul boabe, le-am amestecat acolo bine pana cand s-a format o pasta, apoi am adaugat iaurtul, am amestecat si asta a fost sosul.
  6. Intr-un vas de tuci, am pus uleiul la incins si am prajit acolo cartofii noi, la foc moderat pana cand au devenit aurii.
  7. Dupa ce burgerii au fost gata, am sectionat in 2 chiflele, le-am uns cu sosul de ansoa, am pus peste sos cateva inele de ceapa caramelizata, o frunza de salata verde, burgerul, o lingurita de sos si...pofta mare!
Notitele retetei

Puteti face orice combinatie de sos va e pe plac, eu nu agreez sosurile rosii si de aceea am ales aceasta varianta.

** Am folosit DOAR pentru poza hartia de ziar, dar nu va recomand sa mancati din ziar acasa, mie doar mi s-a parut draguta ideea pentru poza finala!

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *