Briose reconditionate :)

De catre   februarie 14, 2015
1 vote

DSCN9019     DSCN9020    DSCN9023     DSCN9026

Aveam prin frigider cateva briose cu migdale,de cateva zile,pe care nici nu am avut timp sa le mancam,dar…nici nu ma induram sa le arunc 🙂 asa ca reteta Ritei Ilies a venit la fix,am reconditionat briosele si le-am transformat in bombonele cu seminte :).Daca nu aveti briose,puteti folosi blaturi,biscuiti sau orice alta prajitura fara crema.

Reteta  Ritei o gasiti aici : http://culinary-rainbow.blogspot.ro/2013/10/bomboane-de-casa-trase-in-ciocolata.html

Am folosit:

550 gr briose cu migdale

50 gr biscuiti

150 gr unt moale (la temperatura camerei)

150 ml lapte fierbinte

150 gr miez de nuca

2 linguri zahar brun

50 gr merisoare uscate

Pentru decor:

seminte de in,susan,dovleac,floarea soarelui si nuca de cocos

Am rupt briosele bucati si le-am pus in robot,impreuna cu biscuitii si le-am maruntit bine.Laptele l-am infierbantat cu cele 2 linguri de zahar si l-am turnat apoi peste briosele maruntite.Am macinat putin nuca si merisoarele,nu foarte mult,apoi le-am adaugat peste briose,am adaugat si untul si am amestecat totul bine cu o furculita pentru a incorpora bine untul in amestec.

Dupa ce toate ingredientele s-au omogenizat bine,am format in palma bilute,pe care le-am dat prin amestecul de seminte,iar o parte prin nuca de cocos si le-am asezat in hartiute de bomboane pentru un plus de efect:).Le-am dat apoi la frigider 1 ora pentru a se intari putin.

Un desert rapid pe care il puteti face in 10 minute daca aveti blaturi,checuri sau alte aluaturi ramase care nu va mai atrag sau s-au uscat si nu mai sunt apetisante si proaspete 🙂

Pofta mare!

DSCN9026

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.