Briose martisor :)

De catre   martie 2, 2014
1 vote

????????????????????????????????????????

Pentru ca venirea primaverii o asteptam cu totii dupa frigul adus de iarna,m-am gandit ca in prima zi de primavara sa fac un desert vesel si colorat care sa aminteasca oarecum de culorile snurului de martisor.Si…ce desert putea fi mai potrivit decat niste briose…preferatele mele :)

Am folosit:

4 oua

350 gr faina 650

150 gr zahar

3 plicuri zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

120 gr unt

10 linguri lapte

caise uscate,un praf de sare

esenta vanilie

2 plicuri praf de copt

Pentru umplutura:

orez cu lapte pentru umplut si 4 linguri de gris

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am amestecat bine cu zaharul,apoi am adaugat coaja de lamaie,esenta,untul putin incalzit si am continuat sa amestec bine,am pus apoi laptele,faina si praful de copt.

Separat am batut bine albusurile cu un praf de sare pana cand s-a format o spuma ferma.Am incorporat apoi spuma de albus peste amestecul de galbenusuri,cu grija sa nu stric spuma.La final cand aluatul a fost complet omogenizat,am adaugat si o mana de caise uscate taiate marunt.Am impartit aluatul in 2 castroane,in cantitati egale si in o parte de aluat am adaugat colorant rosu,celalalt lasandu-l asa.
Am pregatit umplutura pentru briose,care a constat din ceva orez cu lapte care deja era la frigider,peste care am adaugat 4 linguri rase de gris.

Am pregatit tava de briose,cu hartiutele de copt si am pus pe rand cate o lingurita de aluat colorat,una de aluat alb,apoi peste am pus cate o lingura de orez cu lapte,si la final inca cate o lingura de aluat,in asa fel incat orezul cu lapte sa ramana la mijloc in briosa.

Eu…m-am jucat cu aceste briose,reteta se poate face si fara umplutura,sau fara  orez cu lapte,sigur va iesi la fel de delicioasa si fara,dar….daca tot l-am avut la indemana in frigider,am zis sa incerc si sa vad ce va iesi…rezultatul m-a incantat,asa ca daca vreti puteti incerca.

Pofta mare!

??????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.