Briose cu visine

De catre   februarie 8, 2015
2 votes

DSCN9012        DSCN9004        DSCN9011          DSCN9017

Astazi…..briose!! Sunt preferatele mele dintre oricare al desert,mi se par tare dragalase,si mie personal imi dau o stare de bine,ori de cate ori le vad sau le pregatesc.Astazi,am dezvoltat putin briosa,pentru ca eu de regula le fac simple,am mers putin mai departe si le-am insiropat si apoi le-am creat si un „mot” delicios de mascarpone,visine si frisca…da,stiu,cam multe calorii dar e totusi weekend asa ca meritam putin rasfat 🙂

Am folosit pentru briose:

5 oua

10 linguri zahar

1/4 lingurita pasta de vanilie

10 linguri ulei

6 linguri lapte

420 gr faina

1 plic praf de copt

1/4 lingurita bicarbonat

100 gr fulgi de migdale

Pentru sirop:

250 gr visine congelate

6 linguri zahar

100 ml apa

Pentru crema:

Visinele ramase dupa ce s-a facut siropul

250 gr mascarpone

400 ml frisca

Briosele: Am pus in robotul de bucatarie ouale,pasta de vanilie si zaharul si l-am lasat sa se amestece pana cand zaharul s-a topit complet,apoi am adaugat pe rand cele 10 linguri de ulei,laptele,faina,praful de copt si bicarbonatul si la urma de tot fulgii de migdale.Am pregatit tava de briose tapetata cu hartiute pentru fiecare briosa in parte,am pus in fiecare forma cate o lingura sanatoasa de aluat si le-am dat la copt pana cand au trecut testul cu scobitoarea. Din tot acest aluat de briose mie mi-au iesit 3 tavi,adica 36 briose.
Pana cand  briosele s-au copt eu am facut siropul,am pus intr-o cratita la foc visinele,zaharul si apa si am lasat sa fiarba bine,apoi am strecurat siropul si l-am folosit la insiroparea brioselor.
Dupa ce briosele s-au copt,le-am intepat pe fiecare de mai multe ori cu o scobitoare,si le-am scufundat in siropul de visine,apoi le-am lasat la racit.

Dupa ce briosele s-au racit complet si s-au insiropat (eu am repetat de cateva ori procedeul de scufundare a lor in sirop),am pregatit crema.Intr-un castron am maruntit cu blenderul visinele ramase de la sirop,am adaugat peste ele mascarpone si am mixat putin pentru a omogeniza totul,separat am batut frisca si apoi am adaugat-o si pe ea peste mascarponele cu visine.Eu nu am mai pus la crema zahar pentru ca mi s-a parut suficient de dulce siropul si visinele din el,dar daca va place mai dulce,puteti adauga in mascarpone si mixati bine pana cand zaharul se topeste.

Dupa ce am facut crema,am taiat putin din varful fiecarei briose pentru a o uniforiza,apoi cu ajutorul unui sprit,am ornat briosele si le-am dat la frigider.

Pofta mare!

 

DSCN9017-980x735

1 Comentariu despre “Briose cu visine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.