briose cu palarioara de crema Ricotta

De catre   mai 12, 2013
1 vote

mai 2013 011 mai 2013 013 mai 2013 015 mai 2013 010

 

Pasiunea mea pentru briose am declarat-o deja intr-un alt post,asa ca…sa nu va mire pe cei care vedeti din ce in ce mai multe briose pe blogul meu 🙂

Am facut si in acest weekend briose,pe langa niste biscuiti de casa.Pentru briose am folosit aceeasi reteta,dar o mai scriu odata pentru cei care nu doresc sa rasfoiasca prin blog din lipsa de timp.

Ingrediente:

4 oua

10 linguri lapte

2 praf de copt

200 gr zahar tos

3 zahar vanilat

200 gr unt sau ulei

350 gr faina alba

sare

esenta vanilie si esenta de capsuni

Se amesteca ouale cu lapte,ulei,zahar pana se topeste zaharul si apoi adaugam ingredientele uscate ramase,faina amestecata cu praful de copt. si un praf de sare. La final am adaugat si 4 sferturi de pere din compot pentru a le da o alta aroma si esenta de visine. Aluatul astfel obtinut se pune in hartii de briose si evident in tava la copt.

Dupa ce briosele s-au racit,le-am facut si o palarioara de crema,de data aceasta cu branza Ricotta,unt si zahar pudra;

200 gr unt la temperatura camerei

250 gr branza ricotta

50-60 gr zahar pudra.

Am amestecat aceste ingrediente,crema rezultata am pus-o intr-un pos si apoi am taiat putin varful briosei,am si scobit putin interiorul ei scotand o parte din miez si am introdus cat mai adanc posul si am umplut cu crema, am presarat niste fulgi de cioclata neagra (am dat pe razatoarea mare o tableta de ciocolata neagra 70%) am pus apoi aluatul taiat inapoi (pe unele briose).

Pofta mare!

briose cu palarioara de crema Ricotta

4 Comentarii despre “briose cu palarioara de crema Ricotta

  1. Pingback: Briose cu palarioara de crema Ricotta | Colectia de Briose

  2. Suraj

    Am eu postare poraspata despre ce poate fi facut cu copiii muciosi 😀 chiar si cei f mici. Alea cu medicamentele nu ma mai comving … nici macar cat ceaiurile!Ai grija cu prea multe medicamente, incepute asa de timpuriu, noi am patit-o rau, din cauza de prea multe viroze, tratate cu prea multe medicamente (la indicatia dr, evident).Cu mierea sub 1 an … parerile sunt impartite. Stiu ca toata lumea zice de botulism, insa sporii de botulism chiar exista peste tot (la fel ca miliarde de alti spori, nu trebuie sa ne panicam) nu numai in miere. Nu sunt adepta teoriilor conspirative, dar oare cine o fi lansat zvonul (pt ca cercetare serioasa chair nu exista) ca mierea, folosita ca indulcitor, ar fi daunatoare? :DUn nene profesor universitar, axat pe diverse studii cu miere, nu-mi vine acum numele lui, spunea ca el nu a auzit de nici un copil de apicultor, bolnav de botulism, deci? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.