Briose cu dulceata de portocale si rodii

De catre   ianuarie 10, 2016
2 votes

Nu am mai facut de ceva vreme briose, asa ca astazi m-am pus pe treaba si am facut aceste gustoase briose cu dulceata de portocale si rodii.

Aveam o rodie de ceva vreme care s-a si copt intre timp si cateva portocale disponibile si am vrut sa incerc sa vad cum ar iesi briosele cu dulceata la mijloc. Ies tare bune, ale noastre s-au si terminat deja desi le-am facut astazi la pranz 🙂

Aroma de scortisoara sau anason o puteti inlocui cu orice altceva va place voua, eu le-am ales pentru ca dau o aroma de iarna prajiturilor care mie imi place tare mult.

Briose cu dulceata de portocale si rodii
Print Recipe
Briose cu dulceata de portocale si rodii, un desert desavarsit 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Briose cu dulceata de portocale si rodii
Print Recipe
Briose cu dulceata de portocale si rodii, un desert desavarsit 🙂
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 15 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 10 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Pentru inceput am facut cu o seara inainte dulceata de portocale si rodii. Am curatat portocalele de coaja, taind si pielita alba si apoi am taiat feliutele astfel incat sa aleg doar pulpa.
  2. Am pus feliile de portocale intr-o craticioara impreuna cu o jumatate de pastaie de vanilie (fara seminte) si 5 linguri zahar. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat si bobitele de la o jumatate de rodie copata.
  3. Eu am facut dulceata cu o seara inainte asa ca era perfect rece si intarita. Daca nu aveti timp, sa o faceti cu o zi inainte, lasati-o cat mai mult la racit pentru atunci cand o folositi la briose.
  4. Untul la temperatura camerei l-am pus intr-un castron impreuna cu 220 gr zahar si am amestecat pana cand am obtinut o crema pufoasa.
  5. Peste untul cu zahar, am adaugat anasonul si scortisoara si rand pe rand cate un ou intreg, amestecand bine dupa fiecare.
  6. Faina si praful de copt le-am cernut bine inainte de a le folosi pentru ca briosele sa fie cat mai pufoase.
  7. Am adaugat apoi usor faina peste amestecul de unt cu zahar si am amestecat usor cu o paleta pana cand am incorporat-o uniform.
  8. Am pregatit tava de briose cu hartiute si am pus prima data cate o lingura de aluat, apoi putina dulceata si am completat cu aluat deasupra.
  9. Am lasat briosele la copt aproximativ 25 minute in cuptorul bine incins din timp, dupa ce s-au rumenit frumos si au trecut si testul cu scobitoarea, le-am scos si le-am lasat la racit.
  10. Untul din compozitia aluatului si dulceata cu pastaie de vanilie, le-au dat un gust desavarsit. Briosele au iesit usoare si aerate, perfecte pentru un desert de duminica 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *