Nu am mai facut de ceva vreme briose, asa ca astazi m-am pus pe treaba si am facut aceste gustoase briose cu dulceata de portocale si rodii.
Aveam o rodie de ceva vreme care s-a si copt intre timp si cateva portocale disponibile si am vrut sa incerc sa vad cum ar iesi briosele cu dulceata la mijloc. Ies tare bune, ale noastre s-au si terminat deja desi le-am facut astazi la pranz 🙂
Aroma de scortisoara sau anason o puteti inlocui cu orice altceva va place voua, eu le-am ales pentru ca dau o aroma de iarna prajiturilor care mie imi place tare mult.

Briose cu dulceata de portocale si rodii, un desert desavarsit 🙂
Portii | Timp de preparare |
4 persoane | 15 minute |
Timp de gatire | Timp de asteptare |
25 minute | 10 minute |
|
|
![]() |
Briose cu dulceata de portocale si rodii, un desert desavarsit 🙂
|
Ingrediente
- 5 buc portocale
- 1/2 buc rodie
- 1/2 buc pastaie vanilie
- 5 linguri zahar
- 220 gr unt 82% grasime
- 220 gr zahar
- 220 gr faina alba
- 5 gr praf de copt
- 1/4 ;ingurita anason macinat
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
- 4 buc oua
Portii: persoane
Etape
- Pentru inceput am facut cu o seara inainte dulceata de portocale si rodii. Am curatat portocalele de coaja, taind si pielita alba si apoi am taiat feliutele astfel incat sa aleg doar pulpa.
- Am pus feliile de portocale intr-o craticioara impreuna cu o jumatate de pastaie de vanilie (fara seminte) si 5 linguri zahar. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat si bobitele de la o jumatate de rodie copata.
- Eu am facut dulceata cu o seara inainte asa ca era perfect rece si intarita. Daca nu aveti timp, sa o faceti cu o zi inainte, lasati-o cat mai mult la racit pentru atunci cand o folositi la briose.
- Untul la temperatura camerei l-am pus intr-un castron impreuna cu 220 gr zahar si am amestecat pana cand am obtinut o crema pufoasa.
- Peste untul cu zahar, am adaugat anasonul si scortisoara si rand pe rand cate un ou intreg, amestecand bine dupa fiecare.
- Faina si praful de copt le-am cernut bine inainte de a le folosi pentru ca briosele sa fie cat mai pufoase.
- Am adaugat apoi usor faina peste amestecul de unt cu zahar si am amestecat usor cu o paleta pana cand am incorporat-o uniform.
- Am pregatit tava de briose cu hartiute si am pus prima data cate o lingura de aluat, apoi putina dulceata si am completat cu aluat deasupra.
- Am lasat briosele la copt aproximativ 25 minute in cuptorul bine incins din timp, dupa ce s-au rumenit frumos si au trecut si testul cu scobitoarea, le-am scos si le-am lasat la racit.
- Untul din compozitia aluatului si dulceata cu pastaie de vanilie, le-au dat un gust desavarsit. Briosele au iesit usoare si aerate, perfecte pentru un desert de duminica 🙂
Notitele retetei
Pofta mare!
Creat deWP Ultimate Recipe