Inainte de a veni cu un articol in care sa va povestesc ce am mancat si gatit in concediul petrecut in Thassos, m-am gandit sa va aduc reteta asta de briose cu banane, miere si nuci, preparat care ne-a insotit pe noi in drumul spre vacanta 🙂
Ingrediente
- 125 gr faina alba 650
- 175 gr faina integrala
- 200 gr nuci pecan,braziliene
- 3 buc banane coapte
- 150 gr miere
- 2 buc oua
- 1/4 lingurita sare
- 5 gr praf de copt
Portii: persoane
Etape
- Reteta se poate face cu orice fel de nuci doriti sau aveti la indemana, eu am ales nuci pecan si nuci braziliene pt ca le aveam in casa. Am tocat nucile marunt, astfel incat sa obtin bucatele potrivite ca si marime.
- Am cantarit faina alba si pe cea integrala si le-am pus intr-un castron, apoi am adaugat nucile tocate, sarea si praful de copt si am dat pentru moment castronul deoparte.
- Intr-un alt castron, am batut bine cu un tel cele 2 oua, am adaugat apoi peste ele mierea si am amestecat pana la omogenizare. Am curatat bananele si le-am rupt in bucati, apoi le-am pasat bine si le-am adaugat peste amestecul de oua si miere. Amestecul umed astfel obtinut, l-am omogenizat cu cel de faina si nuci si astfel am obtinut aluatul de briose.
- Am luat tava de briose si am tapetat-o cu hartiute pentru copt briose, am umplut cu aluat aproape trei sferturi si am dat la copt la foc potrivit.
- Dupa 25-30 minute, briosele mele s-au copt , le-am scos din forma si le-am lasat 5 minute sa se raceasca si apoi le-am servit alaturi de un pahar de lapte cald 🙂
Notitele retetei
Puteti folosi in reteta orice fel de nuci va plac sau aveti la indemana.
Amestecul de faina alba si faina integrala, face ca briosele sa fie mai usoare, mai putin compacte decat ar iesi daca ati folosi doar faina alba.
Pofta mare!
Creat deWP Ultimate Recipe
Pingback: Briose cu banane, miere si nuci | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…