Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb

De catre   ianuarie 23, 2016
1 vote

De dimineata am plecat la Auchan pentru cateva mici cumparaturi. Acolo, la raionul de legume…Bok choy, surpriza mare, l-am luat desi nu prea stiam ce voi face cu el, eu crezand ca nu am mancat niciodata aceasta leguma. In fine…cum nu duc lipsa de imaginatie culinara, am incropit ceva cu el, ceva care pana la urma s-a dovedit a fi extrem de gustos, dar mare mi-s fost surpriza la prima imbucatura cand am constatat ca are un gust extrem de familiar mie si ca in fiecare zi cand am fost in China am mancat aceasta plantuta fara sa stiu :)))), dar am aflat acum…cine stie ce mai descopar ca am mancat…. 🙂

Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb
Print Recipe
Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb, o mancare cu multe vitamine
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb
Print Recipe
Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb, o mancare cu multe vitamine
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 10 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
60 minute 5 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Carnea am marinat-o cu 1/2 lingurita turmenic, 1/2 lingurita scortisoara macinata si 1/2 lingurita praf de ghimbir, am adaugat si 2 linguri sos de soia si am lasat-o asa aproape 30 minute. Am pus carnea intr-o tava, am pus peste ea si 2 linguri ulei de dovleac, apoi am dat-o la cuptor unde a stat aproape 40 minute pana cand s-a rumenit usor si s-a patruns bine.
  2. Intr-o oala am pus apa si sare, am pus-o la foc si cand apa a inceput sa clocoteasca, am adaugat boabele de mazare.Pentru ca am folosit mazare congelata, nu am lasat mai mult de 3 minute sa fiarba pentru a nu strica culoarea boabelor.
  3. Am strecurat apoi mazarea, pastrand 1 cana de apa din cea in care a fiert, am pus boabele in robot impreuna cu 2 catei de usturoi tocati marunt, o lingura de unt, 1 lingurita coriandru macinat, putina sare roz de Himalaya, 1 lingurita turmenic, 200 ml smantana de gatit si cana de apa pastrata. Am mixat totul bine si la final am adaugat cateva boabe de porumb dulce, fara a le macina complet.
  4. Intr-o tigaie am pus o lingura unt, 2 linguri ulei de dovleac, 1 catel de usturoi tocat marunt, 1 lingurita turmenic, am amestecat bine si apoi am pus bok choy pe care l-am taiat in sferturi. L-am lasat la caramelizat usor cu un capac deasupra tigaii. L-am intors din cand in cand pentru a se rumeni frumos.
  5. La final, am combina cele 3 preparate intr-o singura farfurie viu colorata, cu un gust bun si muuulte vitamine 🙂
Notitele retetei

Eu am gasit Bok choy la Auchan la raionul de legume, nu aveam programat sa fac dar daca tot l-am gasit, am profitat de cateva vitamine in plus.

Pofta mare!

3 Comentarii despre “Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb

  1. Panacris

    Încă, n-am văzut asemenea legumă 😉 Mâine cred că faco vizită la Auchan 😀 M-ai făcut curioasă, înițial am crezut că e fenicul 😉 :-* Interesanta combinatia 😉 Bravoooo!

    1. dana Autorul articolului

      Eu, stiam ca exista si cumva o cautam de mult, asa ca mare surpriza am avut sa o vand in raft. Auchan de langa Bobocica, acolo am fost eu 🙂

  2. Pingback: Bok choy si piure de mazare cu turmenic si porumb | ..::BLOGURI.NET::..De la bloggeri adunate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *