biscuiti cu vanilie

De catre   mai 11, 2013
1 vote

weekend  fain 044 weekend  fain 045

 

Nu am facut niciodata biscuiti de casa ,nu stiu de ce…poate din cauza ca sunt eu prea indragostita de briose si de alte reteta colorate care pe mine ma atrag mai mult,dar in acest weekend am zis sa incerc si eu sa vad ce imi iese si….surpriza….abia am reusit sa mai prind cativa biscuiti pentru poza asa de buni au fost si iubi al meu i-a papat cu o viteza uimitoare aproape pe toti :))…ceea ce evident m-a bucurat si m-a incurajat sa mai incerc si alte retete de biscuiti in viitor.

Ingrediente:

1 ou

200 gr unt la temperatura camerei

300 gr faina

150-200 gr zahar

esenta de vanilie

colorant pentru partea roz 🙂 dar nu e obligatoriu,puteti folosi cacao daca doriti ceva mai natural sau zeama de sfecla

Am amestecat untul cu zaharul pana s-au omogenizat,am adaugat oul,faina treptat si am amestecat,apoi am rasturnat aluatul pe masa unde l-am framantat ff putin. Am format o bila pe care am pus-o intr-o folie alimentara…evident de la FINO si apoi am dat aluatul la frigider pentru 30 minute sa se intareasca.

Dupa acest timp,am scos aluatul din frigider si l-am impartit in 2 parti egale,la una din parti am adaugat putin colorant rosu,am asezat bilutele de aluat (una galbena si una rosie) in folie si le-am mai dat la frigider inca 25-30 minute.

Am scos aluatul,ambele bilute le-am intins pe rand cu sucitorul pana au capatat o forma ovala,eu am intins-o pe cea galbena si apoi pentru ca nu mai aveam loc pe masa,am intins-o pe cea rosie deasupra ei ,apoi am rulat (ca pe o rulada) si am mai dat la congelator cam 10 minute,am taiat apoi aluatul in felii subtiri si le-am dat la copt intr-o tava de fursecuri (adica deloc adanca) tapetata cu hartie de copt FINO.Le-am lasat la cuptor cam 10-15 minute ,pana cand partea de jos s-a rumenit putin.Simplu,gustos si de efect.

Pofta mare!

biscuiti cu vanilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.