Biscuiti cu unt noisette

De catre   ianuarie 24, 2016
1 vote

Am pregatit ieri poate cel mai simplu desert cu doar 5 ingrediente biscuiti cu unt noisette. Va recomand sa incercati si voi pentru ca biscuitii sunt atat de fragezi, incat se topesc efectiv in gura. Puteti adauga ce aroma va place, vanilie, nucsoara, cardamon, anason sau scortisoara. Eu am preferat scortisoara pentru ca mi s-a parut ca se potriveste foarte bine in acest context, dar, nici o alta aroma aleasa nu este gresita.

Biscuiti cu unt noisette
Print Recipe
Biscuiti cu unt noisette, cel mai simplu desert pe care l-am incercat pana acum.
Portii Timp de preparare
4 persoane 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 120 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 120 minute
Biscuiti cu unt noisette
Print Recipe
Biscuiti cu unt noisette, cel mai simplu desert pe care l-am incercat pana acum.
Portii Timp de preparare
4 persoane 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 120 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
25 minute 120 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am inceput prin a obtine din 215 gr unt, unt noisette. Untul noisette este de fapt untul caramelizat usor. Am pus o cratita la foc cu untul si l-am lasat la foc mediu spre mic sa se topeasca si mai apoi sa se caramelizeze. Procesul dureaza aproximtiv 20 minute, mai intai untul se topeste apoi face o spuma si mai apoi se separa solidele din unt de lichid si solidele se caramelizeaza usor Va recomand ca dupa primele 10 minute de la punerea untului pe foc sa stati langa el pentru a nu il lasa sa se arda.
  2. Dupa ce am obtinut untul noisette, l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am pus intr-un castron impreuna cu faina, zaharul si scorisoara.
  3. Am amestecat bine si am obtinut un aluat omogent, foarte fainos
  4. Am pus aluatul intr-o hartie de copt si am incercat sa il rulez astfel incat sa obtin un cilindru cat mai perfect. Am pus apoi aluatul la frigider pentru cel putin 2 ore.
  5. Dupa 2 ore, am scos aluatul, am pregatit o tava tapetata cu hartie de copt si am taiat aluatul in felii de aproximativ 1 cm latime. E nevoie sa aveti un cutit bine ascutit pentru aceasta operatiune pentru a nu zdrobi feliile de aluat.
  6. Dupa ce am taiat feliile de biscuiti, i-am pus la copt pentru aproximativ 25 minute, pana cand s-au rumenit usor la baza. Se lasa apoi 10 minute in tava sa se raceasca si apoi se scot usor, fiind foarte fragezi si se servesc cu moderatie 🙂
Notitele retetei

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *