Biban de mare en papillote

De catre   iunie 8, 2014
1 vote

DSCN7111     DSCN7099    DSCN7102    DSCN7107

Pentru ca astazi am implinit 1 an de cand am cunoscut niste oameni minunati,Bucatarasii de pe bucataras.ro care m-au primit cu drag printre ei,m-am gandit sa sarbatoresc acest eveniment printr-o reteta usor deosebita,sanatoasa si gustoasa  in acelasi timp.Am profitat de ocazie si am luat acest peste pe care pana acum nu l-am mai incercat dar pot spune ca mi-a facut o impresie buna,e un peste cu adevarat delicios si deja ma gandesc si la alte retete pentru acest tip de peste 🙂

Am folosit:

2 buc biban de mare

5 cartofi noi

2 ciuperci champignon mai mari

1 fenicul

frunze de oregano proaspat

1 ardei iute,

zeama de la o lamaie si de la o portocala

sare,unt,vin alb

Pentru sos :

5 catei de usturoi

ulei de susan

1 lingurita mustar

3 linguri iaurt

sare,zeama de lamaie

1 lingurita curry

Am curatat pestii de solzi si intestine,i-am spalat bine,i-am crestat pe ambele parti si apoi i-am pus la marinat in zeama de lamaie,zeama de portocala si putina sare.Intre timp pana cand pestii s-au marinat,am pregatit legumele,le-am curatat,spalat si  taiat felii,nu foarte subtiri,am luat apoi o bucata mai mare de hartie de copt,am uns-o cu unt apoi am pus un strat de cartofi,unul de ciuperci si unul de fenicul,deasupra legumelor am asezat 1 biban,prin crestaturile facute in pielea pestelui am pus unt,am turnat deasupra pestelui putina zeama de lamaie si portocala,am pus si in burta pestelui unt,frunze de oregano si felii de ardei iute.

Am pliat hartia de copt de jur imprejurul pestelui si inainte de a o inchide de tot am turnat inauntru putin vin alb,apoi am pus pestele intr-o tava si am dat la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute la foc mic.

Sosul de usturoi:

Am zdrobit usturoiul,l-am frecat bine cu putina sare si ulei de susan,am adaugat apoi 1 lingurita de mustar,zeama de lamaie si la urma iaurtul,am amestecat bine si am servit cu deliciosul peste cu legume 🙂

Pofta mare!

DSCN7111

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *