Barcute din curcan cu legume la cuptor

De catre   mai 18, 2014

Ideea de barcute am vazut-o mai demult intr-o emisiune tv, doar ca acolo era vorba despre alt fel de carne si eu am ales astazi sa gatesc mai sanatos, asa ca am preferat curcanul si am pregatit Barcute din curcan cu legume la cuptor.

Nu imi pare deloc rau de alegerea facuta pentru ca finalul a fost tare bun.

Am folosit:

1 kg carne  de curcan (piept)

2 oua

3 catei de usturoi

1 cartof

2 linguri gris

cateva fire de patrunjel

sare

sos de ardei iuti

chimen macinat

1 lingurita tika masala

1/2 lingurita chilly praf

Pentru garnitura:

2 dovlecei

1 vanata

1 kg cartofi noi

sare

boia

chimen macinat

50 gr unt

Barcutele: Am macinat carnea de curcan impreuna cu patrunjelul, usturoiul si cartoful, apoi am pus peste carne 2 oua, grisul si condimentele si am amestecat bine.

Am format cu mana barcutele (care sunt un fel de chiftele mai mari) si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus deasupra lor cate un strop de ulei si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.

Legumele le-am spalat bine si le-am taiat in bucati mai mari, le-am condimentat, am mai pus in tava o canuta de apa, untul si un strop de ulei si am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat-o si pe ea la cuptor pana cand legumele s-au patruns, apoi am luat folia si le-am mai lasat 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa.

Am servit barcutele de curcan cu legume alaturi de o salata de castraveti cu iaurt si patrunjel.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.