Barcute de curcan cu legume la cuptor

De catre   mai 18, 2014
1 vote

biscuiti 017  biscuiti 006  biscuiti 010  biscuiti 013

Ideea de barcute am vazut-o mai demult intr-o emisiune tv,doar ca acolo era vorba despre alt fel de carne si eu am ales astazi sa gatesc mai sanatos,asa ca am preferat curcanul:) si nu imi pare deloc rau de alegerea facuta pentru ca finalul a fost tare bun.

Am folosit:

1 kg carne  de curcan (piept)

2 oua

3 catei de usturoi

1 cartof

2 linguri gris

cateva fire de patrunjel

sare

sos de ardei iuti

chimen macinat

1 lingurita tika masala

1/2 lingurita chilly praf

Pentru garnitura:

2 dovlecei

1 vanata

1 kg cartofi noi

sare,boia

chimen macinat

50 gr unt

Barcutele: Am macinat carnea de curcan impreuna cu patrunjelul,usturoiul si cartoful,apoi am pus peste carne 2 oua,grisul si condimentele si am amestecat bine.Am format cu mana barcutele (care sunt un fel de chiftele mai mari) si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus deasupra lor cate un strop de ulei si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.

Legumele le-am spalat bine si le-am taiat in bucati mai mari,le-am condimentat,am mai pus in tava o canuta de apa,untul si un strop de ulei si am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat-o si pe ea la cuptor pana cand legumele s-au patruns,apoi am luat folia si le-am mai lasat 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa.

Am servit barcutele de curcan cu legume alaturi de o salata de castraveti cu iaurt si patrunjel.

Pofta mare!

biscuiti 017

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.