Bait pentru friptura de miel

De catre   martie 29, 2013
1 vote

Inainte de a gati orice carne eu obisnuiesc sa ii fac un bait pentru a o fragezi si pentru a o aromatiza,in asa fel incat ea sa capete un gust delicios la final.Pentru ca se apropie Pastele acum,ma gandeam sa scriu despre cum fac eu baitul pentru friptura de miel atat de populara in perioada Pastelui.

Se ia o oala mare (care sa cuprinda intreaga cantitate de carne destinata fripturii si in care baitul sa acopere cu succes carnea).Avem nevoie de 8-900 ml apa rece, 100-150 ml otet de vin,o sticla de 750cl vin alb demisec,boabe de piper,ienibahar,3-4 frunze de dafin,usturoi 3-4 catei taiati felii,cateva felii de ceapa alba,zeama de la o lamaie,sare dupa gust (carnea isi va trage din apa sarea de care are nevoie ) si cateva boabe de coriandru usor zdrobite (pentru a-si elibera aroma). Se lasa carnea in acest amestec de seara pana a 2-a zi si apoi se scoate, se sterge cu un prosop de bucatarie si se baga la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.